Distressing tutorial – antikolás 1X1

Többen kérdeztétek, így hát megosztom, mivel kevés olyan fotóm/leírásom van amin részletesen látszik a sorrend.

Most csak a natúr tárgyakról írok, az előre pácolt, tehát barna/sötét alapszínnel szobainast készítettem, annak a leírását itt találjátok ill. a következő napokban újra festek és azt már egy új módszerrel.

Én a natúr alapoknál fordított sorrendben csinálom, tehát először 2-3 rétegben befestem az adott tárgyat, aztán finom csiszolóval (180-220) átmegyek rajta, hogy amit a festék felkapott simává tegyem, majd egy 60-as csiszolószivaccsal itt-ott alapig visszacsiszolom, így ott ismét a natúr szín látszik és a festék vagy a viasz -attól függ ki mit használ- jobban befogja.

Először sima barna akril festéket használtam hozzá, de aztán sikerült beszereznem egy nagyon kiadós barna antikoló viaszt, ami ugyan egy picit drága, de sztem életemben nem fogok annyi bútort festeni amire ez elég lenne.. 🙂

Gyakorlatilag egy gyertyatartó elkészítése abból áll, hogy 12-24 óra száradás után 2, de inkább 3 rétegben lefestem, finoman csiszolom, durvával koptatom, ami nem kevés idő, ha azt nézem, hogy az elején egy ilyen szivacs másodpercek alatt leszedi a festéket, de ha már kopott, ami a mostani 13 db gyertyatartót 18 db szalvétagyűrűt és pár szívet, számot, betűket illeti jó pár percig is eltart- akkor konkrétan 4 db-ot használtam el, persze a szivacs minden oldala dörzsis!!

Készítettem pár fotót is, remélem e pár sorral segítettem neked és te is készítesz majd hasonló stílusú terméket!

Ha nem, akkor itt megveheted!

DSC02741Finoman csiszolva

 

DSC02742Koptatva

DSC02745Belül is kell csiszolni
DSC02747PNZ antikoló viasz
DSC02746Csiszolás, koptatás után várakoznak a viaszolásra
DSC02748
Ezek már antikolva
DSC02750
Egy puha rongy és nagyon kevés viasz szükséges hozzá
 

DSC02751

 

A legegyszerűbb az egészben a viaszolás, persze nem akkor, ha töménytelen mennyiséget kell egyszerre csinálni..
 

 

DSC02753

Megrendelésre készült betűk, számok, szívek

 

Természetesen egy-két darabot gyorsan el lehet készíteni, így ne vegye el senki kedvét a leírás, de azért kell dolgozni a régies, shabby chic kinézetért! :o)

DIY Bulletin board makeover – Parafatábla átalakítás

Újabb zseniális ötlet hogyan turbózzuk fel régi parafatáblánk egy csipetnyi romantikával.

Végy egy parafatáblát, vászon anyagot, némi csipkét és egyszerűen ragaszd rá a táblára,
a széleire is, hogy egységes legyen a kép, egy kis csipkével díszítsd különben unalmas marad. (tovább…)

DIY Distressed shabby chic look – Shabby chic antikolás házilag

Ezt a gyertyatartót a Vaterán vadásztam, tökéletes alany a shabby chic stílushoz, nem kell alapozni, csak a kellő színre festeni és aztán visszakoptatni..

Így is tettem, még nyáron, de persze azóta csak most került elő..

Először is jól lecsiszoltam róla a lakkot és a koszt, aztán 3 rétegben festettem, majd finom csiszolópapírral simává tettem és aztán durvával estem neki, a mintát majdnem teljesen láthatóvá tettem, sőt, a végén barna antikoló viasszal a vakító fehéret kissé tompítottam.

Nem kevés munkával el is készült..

DIY Halloween wreath – Halloween koszorú

Mindig tetszett az angolszász országokban elterjedt mindenszentek éjszakája és „trick or treat” – „csokit vagy csalunk” szokás, miszerint édességet gyűjtenek a halloween-es kosztűmbe öltözött gyerekek a fantasztikusan feldíszített házaknál..

Nálunk ilyet még nem nagyon láttam, én is csak 1-1 töklámpást készítettem az elmúlt években, de idén muszáj volt valami mást is..

Így beszereztem egy jó nagy adag műpókhálót, pókokat és ajtódíszt is csináltam..

Nem kell hozzá kézügyesség vagy fantázia, mert a készen megvett vattaszerű hálót csak át kell fűzni a koszorún és beleaggatni a pókokat (direkt keményet vettem, a zselés igen undorító érzés volt..).

Go to Top