Másodikként egy country gray nevű Annie Sloan festéket választottam a palettáról, már nem tudom miért pont erre esett a választásom, de nem bánom, mert különleges színe van, bár ismét egy szürke, de ez sem unalmas., mert bent agyagos szürkés-barna, főleg a barna viasszal, napfényben egész szürke, amit nagyon szeretek. Mivel egy olyan fal előtt lesz ami fehér, így gyakorlatilag az ággyal ellentétes oldalra akár pirosat is festhettem volna, de azért anniyra még nem vagyok bátor bútor-ügyileg.. 🙂

Ilyen volt:

c8a6_1_big

+ASCP country gray és egy jó F&B ecset

IMG_7399
És ilyen lett:

IMG_7457

A komódot teljesen véletlenül találtam a Vaterán egy jelképes összegért (konkrétan 10 e Ft volt), egyetlen hibája az volt, hogy 3 db pár centis égésnyom (gondolom cigaretta..) díszítette a tetejét, ez a fotón nem látszott, de, ha tudom akkor is megveszem, mert nagyon megtetszett a formás lába és a minta az elején.

Bár ide egy sötétre pácolt tetejű bútort terveztem, az előző ide szánt, de kicsi lett és végül eladásra került komód is más színű lett végül, így az égésnyom miatt (amit kb. 3 cm mélyen ki kellett pucolnom) a teteje mégsem lett barna, mert a fatapaszt és a műgyantát nem tudtam volna bepácolni..:)

IMG_2257

IMG_2258

 

A tetejét jó mélyen megcsiszoltam és kipucoltam és a 2/3 részét műgyantával kiöntöttem (férjem javasolta, így kevesebb fatapasz kellett), aztán vártam 1 napot, amíg tökéletesen simára és keményre száradt és fatapasszal tüntettem el a maradék mélyedéseket.

IMG_2261

IMG_7310

2 rétegben festettem és enyhén megcsiszoltam a széleit hogy előjöjjön az eredeti festés és a szokásos barna antikoló viaszommal még adtam neki egy kis pluszt.

 

Itt épp szárad a 2. réteg

IMG_7363

Itt pedig már viaszolva

IMG_7396

Az angyalka is szürke, mégis különböznek a színek

IMG_7471

IMG_7479
A lámpa is szürke (igen, szürke mániás vagyok)

komódcg

IMG_7455
Itt fénynek háttal és vakuval, biztosan jól mutatna közvetlen a szürke barokk mintás tapéta előtt is, de a férjem nem volt hajlandó kihúzni az ágyat a helyéről csupán a fotó kedvéért..:)

IMG_7486

IMG_7479

 

Egyszerűen imádom! 🙂

693C1DA55C8AB3F04862ACBE9990934D