A posztot 2014. márciusában, az-az pont 3 éve kezdtem el írni és el sem hiszem, hogy végre sikerült befejezni és fotókkal illusztrálni! 🙂

 


Adott volt egy natúr fenyőből készült lakkmentes monstrum, amire majdnem 8+3 évet vártam. 🙂

builtin

50 cm mély, 187 cm széles és 267 cm magas

Na jó ez így nem igaz, mert az első és a második változat is 3-4 évig szolgált, de aztán amikor rákaptam arra, hogy ne csak praktikus, hanem szép is legyen a berendezés az átalakított vendégszobánkban, akkor dőlt el igazán, hogy ebbe a beugróba egy könyvespolcnak kell jönnie és ez lesz az én hobbi vagyis dolgozószobám.

Először billyztünk egy kicsit..


Majd jött Hemnes..


Amiket szürkére festettem, de mivel kék mintás tapéta lett ezeknek is menniük kellett..

 

Amit tudtam, hogy sok tárolóhely kell a bazárjaimnak, amit azelőtt így tároltam:

 

Miután rengeteg képet megnéztem beépített szekrényekről tudtam, hogy antikoltat nem szeretnék még egyszer, hisz lesz majd a szobában egy óriási íróasztal és 1-2 másik olyan bútordarab is amin majd jól kiélem antikolós hajlamom, így ennek egyszerű, modern és elegánsnak kell lennie.

Miután több hetet vártam arra, hogy egy asztalos kijöjjön, árat adjon, megtervezze, aztán még mindig csak vártam és nem történt semmi, így ajánlás után a Hova-fa nevű cégre esett a választásom.

2 hét alatt el is készült a bútor. Utólag kicsit bánom, hogy nem kértem festve, de hát ez volt a tanulópénz.. 🙂

Kb. 2,5 liter festék ment rá és 4 teljes napom, hófehér OBI-s 2:1 zománcfesték + pici fekete, így lett koszos fehér, a frissen festett fehér fal mellett igazából ez mutat jól..

Az első réteg mindig ijesztő…


Majd némi türelemjáték után a polcok is a helyükre kerültek, ugyanis 4 réteg festékre már nem fértek be a polcok, így a férjem úgy döntött legyalulja a széleket..

 

Amik egyszerűen elkezdtek szálkásodni és kisebb darabok kiestek a polcok végeiből..Aztán én csiszológéppel próbálkoztam, de az is kudarc volt, így visszakerültek az asztalos műhelyébe és ők megigazították, de sajnálatos módon nem tudni, hogy a festéstől (bírnia kéne a vizes bázisú festéket egy natúr fának, azt hiszem) vagy a rossz minőségű faanyagtól estek szét és el is deformálódtak állásukban, az-az mind a 8 polcban egy-egy 8-as lett mire a végére értem..:(

A bútorgombokból gyémánt metszetűeket vettem, amik a Zara Home-ból jöttek, ami akkor még itthon nem volt, így egy kedves ismerősöm szállította le nekem őket Németországból..:)

 

 

Ez volt az első évben, aztán egy darabig hógömbök, bazárok voltak rajta, de szépen berendezve nem volt..

Aztán jött a padlócsere..:)


Ami 2014 év végén volt, természetesen az egész szekrényt szét kellett szedni és kiszerelni a helyéről, ami azzal járt, hogy az összefestett darabokat (több darabból állt a szekrény, egyben nem fért volna fel az emeletre és persze az ajtón sem..) sniccerrel el kellett vágni, így a bútor persze több helyen megsérült..Majdnem 2 évre jegeltem a dolgot..:)

Idő hiányában csak a tavalyi (2016 ősz) festéskor sikerült szépen kitapaszolni és újra átfesteni a komplett szekrényt!
Most nem vacakoltam, hófehér lett az egész.

Aztán mivel a polcok girbe-gurbák voltak, így az-az ötletem támadt, hogy edzett üvegpolcokat csináltatok bele..

Ezek legalább passzolnak, a dekoráció még szebben mutat rajta, szellősebb a szekrény..:)

Újabb 6 hónapos szünet következett, mert az előre beszerzett dekoráció kevés volt és sajnos Mo-on nem úgy van, hogy kitalálom, hogy türkiz színű porcelán, üveg vagy bármilyen dekort tudok venni, ha besétálok egy üzletbe, így eltelt egy kis idő amíg kb. 6 helyről, de beszereztem azokat amiket szerettem volna..

Végül nem kevés időbe telt amíg be is rendeztem a polcokat, mert, ha valaki nem tudná egy szimpla rápakoláson kívül rengeteg szabály van, hogy a végeredmény harmónikus legyen.
Nem mondom, hogy tökéletes és minden szabálynak megfelel, de egyelőre megteszi.. 🙂



Még egy gyorstalpaló tanfolyamra is elmentem, hogy okosabb legyek és persze állandó segítségemnek Móninak is sokat köszönhetek 🙂

És végre boldog vagyok, hogy 3 év után elkészült. (jó-jó a csúnya sárga klíma még átfestődik és a szekrény bal sarkát is kijavítjuk majd :D)



Persze a könyveket az ajtók mögött tárolom, a bazárjaimon vagyis a virágkötészeti alapanyagaimon pedig már túladtam, így azok már nem foglalják a helyet, a többi a műhelyemben elfér..:)

Új íróasztalom is lett közben, amit persze már meguntam, így az is cserélődik egy nagyobbra és egy hatalmas pihe-puha szőnyeg védi a csodás fapadlómat és mára már nem vendégszoba, hanem az én dolgozószobám lett. (Ugyanis a férjemnek sajátja van, vendégeket pedig nem szállásolunk el mostanában.. :))

A dekorációk lelőhelyei:
Zara Home, H&M Home, Mömax, Vivre, Kika, Cinq Filles, Oázis kertészet, F&F Home.

 
További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

 


signature