Volt már poszt tavaly is a dekorációról, idén sem feledkeztem el róla és bár a karácsonyfát már 5 nappal szenteste előtt feldíszítettem, szokásomhoz híven csak estére (hajnali 2-kor feküdtem le) lettem kész mindennel.
Egy csomó dekor lemaradt (belső korlát és lámpák feldíszítése, mert egyszerűen nem volt rá sem időm, sem erőm.

Persze karácsony előtt 1 héttel lebetegedtem, 7 nap alatt 3 X voltam dokinál, de szerencsére az utolsó pillanatra meggyógyultam.

 

_MG_2176

Az erkélykorlát világítás természetesen nem maradhatott el, ez már novemberben felkerült, az ablakokban lévő világító csillagokkal együtt.

_MG_0785

_MG_2262

Idén is, ahogyan tavaly kézműves díszekkel díszítettem a fát, ami most kivételesen egy „mű” fa. Az is csak azért, mert az egyik barátnőm nagyobbra cserélte ezt és mivel évek óta rágom a férjem fülét, hogy vegyünk egyet, ezért kipróbálásra kölcsön kaptam. Végül is szép, szabályos, nem szúr és nem hullik, annyi, hogy nincs fenyő illat a lakásban..

Viszont elkövettem egy nagy hibát, ugyanis eddig 2 db 10 méteres égősort használtam a fára, idén pedig vettem 2 nagy hálót, amivel az egyetlen gondom, hogy fehér a kábel és sajnos ez nagyon látszódott a fán..

Férj váltig állította, hogy az égők fénye majd elnyomja, de sajna nem így lett, viszont nagyon szép, hogy ilyen sok égő világít rajta, kívülről egy csoda..:)

_MG_1671

IMG_2136

Messziről vettem észre azt is, hogy volt egy csík ahová nem került egy dísz sem.. 🙂

A pindurka rénszarvasok a kedvenceim, egy tavaly már megismert Meskás alkotó (Mesemanó) ügyes kezeit és fantáziáját dicsérik, hát nem imádnivalók?! 🙂

IMG_2032

A csíkos cukipálca és rénszarvas Aranycérnától jött, Őt is idén ismertem meg és bár nagy a távolság közöttünk, mégis jól összebarátkozunk a facebook segítségével! 🙂
A kis csizma tavalyi.
IMG_1928
_MG_1397

A mintás cukipálcát Sweet & Homemade készítette, a lányokkal még nyáron ismerkedtem meg egy gyorstalpaló festő tanfolyamon Country Bútorok Gabinál. 🙂

IMG_2085

A piros szív is tőlük van, az ajtó belső felére került. 🙂

IMG_0975

A hope feliratos szív RedCountry ajándéka, tőle vannak az imádnivaló tűpárnák is..

IMG_1922

966796_550737641669726_43533633_o

A hintalovak a praktikerből jöttek.

IMG_1923

Apró csengettyűk a karácsonyházból valók, több új dísz nem került a fára..

IMG_2083

 

Idén az asztal dekorra mentem rá, ugyanis azt sosem szoktam túlspilázni, de idén eldöntöttem, hogy vmi szép lesz..

Ahogy a gombhoz  a kabátot, most az asztalterítőhöz választottam a dekorációt. Még műhavat is vettem, mivel idén sem adatott meg a fehér karácsony..(bezzeg majd márciusban tuti lesz… :))

IMG_2024

Sajnos a szokásos lámpáról lelógó csillagok és üveggömbök sem lettek idő hiányában felrakva, mégis tetszett az összhatás, bár nem pakoltam tele az asztalt, ahogy terveztem gyertyákkal, mécsesekkel, bőven elég volt 1-1 havas cédrus, az őzikék és a műhó..:)

IMG_2013

Igazi „low budget” az-az alacsony költségvetésű dekor elemeket vetettem be.

A csodaszép kandeláber a JYSK-ből van, kb. 3 éve vettem épp egy leértékeléskor.

_MG_2173

A gyöngyös szalvétagyűrűket a napokban találtam 799 ft-ért a Praktikerben.

IMG_2039A tányérok Ikeásak, kb. 4 éve ezeket használjuk hétköznap is.
Evőeszközök a Blomus-tól vannak, több évesek.

Az őzikék 390 ft-ba kerültek/db egy mindenes boltban, eredetileg barnák voltak és bár egész jól illettek a havas ciprusokhoz, én mégis lefestettem 2 réteg ASCP festékkel, sőt még hóspray-vel is lefújtam, hogy még havasabbak legyenek! 🙂

PicMonkey Collage

Volt az asztalon még műhő is és pár csillag (kb. 3 éve Kikában vettem) amit általában az asztal felett szoktam lelógatni ilyenkor a lámpáról.

_MG_2164

A havas növény virágüzletből van 500 Ft/db.
A poharak állítólag kristályból vannak, persze az áruk nem erről árulkodik, mindenesetre elég nehezek és mutatósak és bár sosem iszunk whisky-t (sem), ezek a poharak tetszettek a legjobban.
F&F Home, darabja 250 Ft volt..
A kaspó OBI-s, tavalyi vásárlás, kb. 200 Ft-ba került darabja..
IMG_2038

 

Az ajtódíszem a tavaly Krisztinavirag Meska boltjában vásárolt gyönyörűséges szárított hortenziás darab volt, még mindig imádom.

IMG_3133

A cuki „grincsfa” pedig szintén egy virágüzletből jött.

IMG_2115

A fotón a hugicámmal, aki szintén blogol, csak épp a beauty témában.

Us

Szép volt ez a karácsony is, de egyben szomorú is, mivel szeretett nagymamám 4 nappal karácsony előtt az angyalokhoz távozott..:(

 

1496017_557485560994934_1812574533_o

 

signature