Hogyan jön össze egy unalmas tölgy színű komód és egy csipkemintás Zara fiókgomb?

Mindjárt kiderül..:)

 

zara


Nem titkolt célom az, hogy egyedi bútorokat készítsek és ezt csak úgy tudom véghez vinni, ha egyedi darabokat szerzek be és egyedi színeket keverek.

Így lett ez a kis komód is egyedi keverésű, nyár lévén tengerkék színű. 🙂

Többféle Annie Sloan festéket kevertem össze, főleg maradékokat innen-onnan, de csak nem tudtam elképzelni a kis komódot abban a színben, aztán egyre több kék színező pasztát öntöttem hozzá és egyre jobban tetszett a színe..

Végül egy gyönyörű „görögös” kéket sikerült kevernem, amivel már elégedett voltam. Tudtam, hogy a csini csipke mintás Zara fiókgombok megkoronázzák majd az unalmas darabot, így azonnal neki is estem.

color
Így nézett ki a kis drága mielőtt lefestettem..

 

kiskomod
2 rétegben festettem, a teteje és a belső részek kb. 2 árnyalattal világosabbak lettek. (nem fehérrel, hanem duck egg blue-val világosítottam)

Elég karakteres, de mégis nőies, szóval szerintem egy igazán kifinomult darabot sikerült létrehozni. 🙂

Nagyjából rendben volt a komód, a fiókokat kivéve, felvált a furnér amit le kellett szedni, utána pedig simára csiszolni.

fiók

 

fiókok
Aztán festettem, viaszoltam és nagyon enyhén koptattam a széleit, úgy gondoltam itt a szín és a gombok dominálnak, ezért nem kell foltosra koptatni..:)

fest
wax
Mutatom, hogy milyen lett..

greekdresser2

Talán itt látszik, hogy a teteje picit más színű..

gombok
greek
greekdresser

greekdresser3

greek6

greek4

 

A komódot köszönöm Enikőnek, hogy átengedte nekem, a fiókgombokért pedig Bettinek jár szintén hatalmas köszönet, hogy elfuvarozta! 🙂

 

 

signo