A pentart dekor paint jött, látott és győzött. Legalábbis nálam! 🙂


Több fotón szerepeltek már a szobaajtóink és ezért mindig felvetették, hogy legalább abban a két szobában és csak belülről fessem le amit átalakítottam, mert így hát…khm..nem szépek..:)

Én nemet mondtam 1,5 évvel ezelőtt is amikor egy barátnőm, aztán egy lakberendező hozta fel a témát (Ditta Otthonkommandó), aztán egy enteriőrtervező (HNA Design) is és utána meg szinte minden egyes workshop alkalmával valaki rákérdezett és akkor elmondtam a történetet..

Az ajtókat a lakással együtt vettük (az eredeti tulajdonos Thaiföldről hozatta őket) 8 éve és már akkor sem voltak a szívem csücskei, nagyon távol áll tőlem ez a cseresznye szín, a faragás meg végképp, de végül is elfogadtam őket, mert konkrétan 6 ajtó van a lakásban (és majdnem mindenhol ilyen színű szegély!!) és nem lett volna olcsó lecserélni, ráadásul minden vadi új volt így még értelme sem lett volna..

fürdőelőtte

Ezért én vártam arra, hogy majd egyszer akár egy vacak mdf-re, de legalább fehérre lecseréljük, de férj nem igazán ment bele, így kénytelen voltam kezembe venni az irányítást! 🙂 (hurrá 8 év után győztem!)

Igazából pár hete már el volt döntve a dolog és meg is vettem hozzá a festéket (vizes bázisú tapadó alapozót terveztem, vagyis tartós végeredményt, ezért nem festettem le eddig krétafestékkel), de még bátorságom és időm sem volt elkezdeni..

Aztán pár napja tesztelésre kaptam egy magyar fejlesztésű festéket (Pentart dekor paint) (itt az első poszt róla) amit rögtön egy lakkos, pácolt felületen teszteltem és tudtam, hogy ez kell nekem!

Nem kell előtte sem csiszolni, sem alapozni, még levenni sem kell a helyéről az ajtókat, hanem egyből neki tudok esni. És az első ecsetvonás után sikítófrászt kapni, hogy atyaég mit tettem… 🙂

 

 

540395_705618559514966_5310416413824193303_n

1 órával később már így nézett ki egy réteg Pentart dekor festékkel.

 

ajtokozben

 

És mivel én nem szoktam köntörfalazni és csak messziről vagy úgy fotózni, hogy ne legyen egyértelmű a végeredmény, így készítettem közeli fotót is.
Igen, én is megijedtem ettől a látványtól az elején.. 🙂

ajtokozel

 

Természetesen itt nem álltam meg hisz a célom egyáltalán nem az antikolt hatás elérése (sokan azt hiszik, hogy ez egy antikolt kinézet és előszeretettel festenek csíkosra és foltosra, pedig ez szimplán randa :)), hanem modern, tiszta frisset szeretnék. (bár szívem szerint a faragásokat is kiszedtem volna, de ragasztva vannak így nem tudom őket onnan lerobbantani)

Az eddig használt krétafesték, de a tapadó alapozó sem lett volna szebb az első rétegben (már próbáltam Otexet pl.), max. akkor, ha nem fehéret, hanem mondjuk feketét vagy bordót használok..

Szóval  bár először megijedtem, tudtam, hogy a második réteg biztosan fog fedni vagy, ha az nem akkor a harmadik..

A rétegek között nem csiszoltam, mert nem volt mit, sima lett a felület, az ecsetvonások látszódtak az első réteg után, de az úgymond normális.

Így nézett ki még egy réteggel később:

ajto2reteg

 

Messziről tökéletes..

Közelről pedig:

 

ajtó
A legegyszerűbben kifejezve az eredeti pác átütött a festéken, az-az átvérzett a felület, ezzel már találkoztam itt, abszolút kiszámíthatatlan egyetlen dolgot tudunk ellene tenni, hogy leszigeteljük és újra lefestjük.

Így tettem most is, pentartos matt vizes bázisú lakkjával egy rétegben az egész faragott közepét átkentem, majd egy újabb festékréteggel később vigyorogva konstatáltam, hogy ismét működött a dolog! 🙂

mattlakk

 

 

És a végeredmény:

beforeafter
dekorpaintsoft
Gyönyörű, egységes, közelről is hófehér sima felület, amit egyelőre nem lakkoztam le, mert tesztelem a tűrőképességét.. 🙂

faragás2

 

pentartdekorpaint

 

Annyira sima lett a felület, hogy egyáltalán nem kell csiszolgatni, finom selymes tapintású, pont olyan, mint egy matt zománcfesték..

kilincs2
És végül: az új kiegészítők a Zara Home-ból jöttek, mert a fürdő is picit megújul.. 🙂

zarahome2

zarahome
zarahome3
Ugye szebb, mint cseresznye színben volt?! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is.
További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s

signo