Már régóta elképzeltem, hogy az összes alapanyagom egy helyen tárolom, az-az nem lesz a lakásban 8 helyen kartondobozban és végre rend lesz közöttük..:) (Amíg meg nem találom a műhelyem persze..)

Először egyszerű gurulós műanyag dobozra gondoltam, de amikor megláttam az árát lemondtam róla..

Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy ügyes kezű asztalosom aki majd elkészíti nekem u.ezt a praktikus alkalmatosságot mondjuk fából, na jó rétegelt lemezből, mert a fa még drágább..

Így is lett, megkaptam a két óriási dobozt és már csak azon kellett agyalni milyenre is fessem, merthogy így nem maradhatnak. Mert bizony uncsik!! 🙂

 

Így néztek ki mikor megjöttek.

boxes

 

Miután 2 hétig a színeken gondolkoztam végül egy halvány mentás és egy türkizes színre esett a választásom.
Alul barna, felül a szín, közötte gyertyáztam, h picit kopott legyen a végén.

Első körben barna zománcfestékkel festettem le mindenhol, mert, ha csak a széleken festem akkor foltos lehet a végén a felület, én meg azt nem szerettem volna..

boxes2

 

Aztán a maradék, workshopon kevert színekből kikevertem egy különleges nagyon halvány mentát és egy türkizes kéket és 2 rétegben lefestettem, belül nem lesz koptatva, így ott csak szimplán a fedőszínnel festettem és csak 1 rétegben.

boxes3
Aztán persze végre én is transzferáltam! 🙂

Tavaly november óta az egész bútorfestő csoport transzfer lázban ég, bevallom engem is izgatott a téma,  de én már tavaly előtt nyáron próbáltam a dekupázs ragasztós és a vasalós módszert, utóbbi szinte egyáltalán nem, előbbi pedig félig működött.
A papír felét szépen lesdörzsöltem és a felirat ott maradt, a másik fele viszont eltűnt, így feladtam.

Aztán ezen az ominózus novemberi lánybulin bogarat ültettek a fülünkbe egy bizonyos amerikai tisztítószert (citrasolv) alkalmazva pár perc leforgása alatt csodát lehet tenni egy nyomtatott papírlappal és a vágyott feliratot könnyedén átvihető az adott tárgyra.

Nos nekem bár volt ilyen tisztítószerem, csak mivel én arra használtam amire való (az-az takarítottam vele) az nekem gyorsan elfogyott, így kénytelen voltam más anyaghoz folyamodni..:)

A téma sok mindenkit izgat, úh. nekem már csak a kipróbált ötletek közül kellett választanom, amiben segítségemre volt egy transzferes csoport a facebook-on, na persze én az alapokat már megtanultam Rátkai Zsuzsától,
így csak gyakorolni kellett.

Én maradtam a tisztítószernél csak most egy olyannál amit helyben is meg tudok vásárolni.
Ez lenne az almawin narancsolaj koncentrátum.

almawin

Aztán ugye a lényeg, hogy legyünk egyediek. Én untam a sok szép, de már mindenhol visszaköszönő francia feliratot és bár imádok mindent ami Franciaországhoz kapcsolódik nem szeretnék egy olyat darabot amit ugyan a magam ízlésére formáltam, de már másnak is van, szóval a felirat legyen egyedi és mondjuk angol, mert az nekem jobban tetszik, mint a magyar..

Szövegszerkesztőben megszerkesztettem, majd tükrözve kinyomtattam, aztán ezt a módszert használva elkészítettem a feliratot.

Az a  bizonyos módszer fotókkal illusztrálva 2 egyszerű lépésben:

1. Puha szőrű ecset (vagy fültisztító pálcika) segítségével vékonyan!! bekenem a nyomtatási képpel lefelé fordított papírt, elég csak ott ahol a szöveg van.

brush
Itt épp egy hibás tortatálon gyakoroltam, tényleg nagyon kevés anyag kell az ecsetre, különben elkenődik a betű ill. a minta..

 

2. Egy kanál szélével vagy domború felével elkezdem dörzsölni a feliratot, hogy az anyag átkerüljön a felületre.

 

transfer2
Megnézem, hogy működik-e.. 🙂

peek
Ha igen, akkor megyek a következő sorra.
Nekem kifejezetten tetszik, h nem tökéletesek a betűk, ezért nem teljes erővel vakartam a kanállal a papírt..

Aztán némi barna viasszal öregítettem a ládákat, persze vártam kb. 15 percet, h megszáradjon a felirat.

wax

Végül festve, koptatva, transzferálva és barna viasszal lekenve így néznek ki..:)

boxes
boxes2
boxes4
boxes5

Végül a hibás tortatál is elkészült..:)

cakestand

Na és persze textilen is kipróbáltam..
spoon
spoon2

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is.
További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

 10461747_864201000275009_1138179392_s

signature