Marshmallow wreath – Mályvacukros koszorú

Az ötletet már nagyon sokszor láttam, de csak most készítettem el, mert egy karácsonyi blogon is megláttam és gondoltam, itt az idő..

Ajándék lesz karácsonyra egy kedves közeli ismerősnek és mivel ő is olvassa a blogot így nem nevezném meg..:)

Szokás szerint betekerem az alapomat és aztán egyesével ráragasztom a pillecukrot, arra figyelni kell, hogy a ragasztó megolvasztja a cukrot és ha túl sok az anyag, akkor szét is folyik..

Lehet egyébként fogpiszkálóval vagy gombostűvel is felrakni az alapra.

Én kétféleképp fotóztam egyikre skandináv stílusú szalag került, a másikra angyalka és ezüst gömbök, de a díszítés bármi lehet, kinek mi tetszik..

 

DSC02973
DSC02974
Még hozzá sem kezdtem, de már fél csomag hiányzik..:)
DSC02975
DSC02976
DSC02977
IMG_2956Skandináv stílusú szalaggal
IMG_2950

Ezüst gömbökkel és angyalkával

Nekem 2 és fél nagy csomag került rá

Farrow & Ball Paint Store – Farrow & Ball Festék Üzlet

Ez itt nem a reklám helye, vagy mégis?

Ahogy már egyszer megjegyeztem, nem kapok ingyen festékmintát vagy csiszoló gépet, hogy egy bizonyos terméket reklámozzak, használjak, most is csak a kíváncsiság hajtott, mert nagyon, (de még annál is jobban) tele van a hócipőm a bolti ecsetekkel és szerettem volna végre egy olyat, ami egy használat után nem hullajtja ki a szőrét és normálisan ki lehet mosni..

A festékekkel annyira nincs bajom, mert eddig magamnak a kerti bútoron kívül nem festettem olyat, ami itthon maradt és használjuk, kvázi kopik vagy veszti a színét.

Nagy vágyam, hogy egyszer kézhez kapjak egy Annie Sloan kréta festéket, de erre nem tudom mikor kerül sor, egyelőre nem szállít senki Mo-ra.

Még nyáron hallottam először Country Comfortnál a Fab Color-ról aki Magyarországon forgalmazza a Farrow & Ball prémium minőségű festékeket.

Most volt végre annyi időm, hogy ellátogattam a boltba, ami nem egy hagyományos festék bolt, hanem annál sokkal több.

Jó persze, egy doboz festék, míg mondjuk egy Tikkurila 2-3 ezer Ft, itt 750 ml 11.000, de olyan csodálatos színei vannak, amiket kevertetni sem lehet. Az még plusz, hogy mind akril, az-az vízzel hígítható és nincs benne káros anyag sem.

Ami még szebb, hogy ugyanezen színek falfestékben is elérhetők, sőt a tapétáikhoz is illenek.
Van fényes, matt, selyemfényű, sőt az Annie Sloan-hez hasonló mész alapú festéket is gyártanak.

Az eladó szakértelme kellemes csalódás volt, kaptam színmintát, leírást, viszont számomra egyetlen, nagyon fontos dolog miatt kap az üzlet egy negatívot, ugyanis nem lehet kártyával fizetni!

IMG_2816
„a zsákmány”..

Azért vettem egy ecsetet (kibontásakor deja vu-m volt) és ma nyomban ki is próbáltam és elégedetten nyugtáztam, hogy megérte az árát (kis méret 1800 Ft), nem csíkoz, könnyen kimosható és egy élmény vele festeni!

Súlya van, de mégsem nehéz és jó sűrű szövésű.

Egy újabb szobainast festettem le vele, összesen 1 db szőrt hullajtott..A héten festek még 2. és 3. réteget is, kíváncsi vagyok, hogy a végén az ecsetvonások mennyire fognak látszódni.

Eddig amiket vettem, kritikán aluliak voltak, pedig volt köztük drága és olcsóbb is, de egyik sincs már meg, pedig nem kettőt használtam el mióta festegetek..(jó volt amiből elfelejtettem kimosni a festéket..)

Festékből szürkét álmodtam meg, mivel a tapéta amit kinéztem a hálószobákba krémes-fehér alapon szürke barokk mintás, így azt gondoltam a bútorok fehér helyett lehetnének szürkék, de aztán eszembe jutott, hogy a falat is szürkére szeretném, így lemondok a gyönyörű szürkéről, amivel az üzletben egy tálaló, egy ajtó és egy kiemelt fal van lefestve.

Valószínűleg továbbra is a fehér-barna koptatásos változatnál maradok, az illik leginkább a shabby chic-hez. (számomra)

A F&B festéket pedig mindenképp kipróbálom!

 

All natural wreath – természetes adventi asztaldísz

Ez a koszorú most egy mindent bele recept lesz, kizárólag természetes anyagokat használtam fel a készítése során és jól megégettem az ujjam, de megérte, mert most ő a kedvencem.

Mi is került bele?

Lássuk:
25 cm-es mohával bevont koszorú alap, 4 db tündéri havas toboz alakú gyertya, dió, mogyoró, csillagánizs, fahéj, egzotikus termések, makk, karácsonyi (fenyőfa alakú tészta-ő még fog szerepelni a blogban hamarosan), a „bűnös” vadgesztenye, kövirózsa, szárított narancskarika.

Itt nem törekedtem a teljes moha alap betakarására, de pont az tetszik benne..

Naturella exotica

Christmas is coming – Közeleg a karácsony..

Már csak 5 hét és itt a karácsony, december 2-án gyújtjuk az első adventi gyertyát..

Mi nem, mert nem szoktunk és bár biztosan marad olyan asztaldísz ami nem kel el, számomra ez nem fontos, egyébként is kb. 4 éve van egy csodaszép fahéjjal körberakott óriási gyertyatömböm a Stile Interio-ból, amit eddig egyszer kellett viasszal feltölteni, általában az van az étkező asztalon.

Egyszerű, de szép, nem vágyom más minimál vagy csicsás díszítésre, ez pont jó és mivel egy kisebb vagyon volt, egy darabig még ezt fogom szeretni..

DSC02925

_MG_7783

Vagy, ha különleges napot, mondjuk szülinapot vagy Valentint ünneplünk itthon, akkor egy óriási ezüst kandelábert használok..

IMG_8610

Mindezek ellenére hetente újabbakat készítek, mert élvezem..:)

Most két rendkívül egyszerűt mutatok, sajnos arra nincs időm, hogy fotózzak, így csak leírást adok hozzájuk, de végtelenül egyszerűek, a lényeg az ötlet, anyagokat úgysem tudják teljes egészében lemásolni, de az elkészítési technikát elleshetitek..

Hozzávalók:
25 cm-es szalma koszorú alap, 3-4 méter selyemszalag, 1 méter pamutcsipke, 4 db angyalkás mécsestartó, tekla gyöngyök.DSC02919

 

Szokás szerint körbetekerjük a selyemszalaggal, én valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne tekerjem be teljesen az alapomat, nem szeretem, ha a szalma kilátszik..Még a rusztikus kopogtatóknál sem..

A selyem túl „harsány” volt számomra, így kicsit tompítottam a rugalmas pamut csipkével, azt is csak azért, mert a csipke kevés volt, és ahogy az előbb írtam, nem bírom, ha a szalma kilóg bárhol is..

Ilyen gipszből öntött angyalkákat elég sok helyen lehet kapni, én nagykereskedésben vettem, de sztem Butlers és egyéb társainál is kapható. Ez most mécsestartóval van együtt, így azt sem kellett külön venni, mivel az angyalkák már így is sokan voltak, így csak pár szem ekrü gyöngyöt ragasztottam rá..

IMG_2627

Készült mellé ajtódísz is, de az már tüll alapra és mivel a dísz eléggé durva, így 2 db selyemszalag darabon kívül mással nem is díszítettem..

 

IMG_2724
Glitteres hópehely, kaboson és még egy kristály is lóg rajta..

A fodrászomnak készült egy igazán nagyvonalú dísz is, aminek barna toll az alapja, valamint
készítettem még fakéreg csillagokból is egyet..

_MG_2590
Tollas, karácsonyfa díszekkel..
IMG_2499
Szokásos potpourriból karácsonyi színben és hangulatban
IMG_2520
Country stílusban

Rengeteg koszorút készítek, de mire megcsinálom megunom, így az én karácsonyi koszorúm idén a Meskáról jön..

Ha megérkezett, majd megmutatom..:)

Go to Top