Vicces, de véletlenül pont akkor hozták meg a több hete lebeszélt munkát amikor az a bizonyos bonanza garnitúra elhagyta a műhelyem (az-az a garázsunk), így gondoltam írok erről is egy posztot.

Mivel az előzővel rengeteget szenvedtem, így most nem szórakoztam az Otex alapozójával (na jó azért picit besegített), hanem a nagyágyút vetettem be az-az Annie Sloan krétafestéket.

Így néztek ki mielőtt nekiestem:

IMG_7109

Valószínűleg egy padláson porosodtak, valaki fantáziát látott bennük és elhozta hozzám, hogy tegyek velük csodát..:)
Dátum szerint 1963-ban készültek 🙂
Mindjárt meglátjuk sikerült-e?!


1 rétegben így néztek ki:

IMG_7135
Azt hiszem magáért beszél a fotó. A krétafesték tökéletesen tapadt rá, alig lett foltos, igaz itt most nem voltak henger alakú pálcák amit ugye nem egy leányálom festegetni..

Itt festettem a másodikat, fotóztam (igaz telefonnal) hogyan fest az első réteg és a második. Tökéletesen takar két rétegben. Ezért is szeretem az Annie Sloan festéket! 🙂
(nem, nem ingyen kapom, nem azért reklámozom, hanem egyszerűen ennél jobbat még nem találtam)

IMG_1048

IMG_1045

Az asztal teteje shabby chic-es és bár fotózáshoz szuper lett volna, de mivel ezeket nem kellett koptatni, így azt szépen lecsiszoltam és úgy festettem tovább.

asztal
2 órával később már így nézett ki az asztal lapja..
Biztos ami biztos alapon lealapoztam méghozzá oldószeres OTEX alapozóval 2 rétegben, majd 1 réteg cell kolor nevű vízbázisú zománccal zártam le.

asztal2
cell

Ilyen lett a 3 réteg zománccal:
IMG_1111

Erre jött a krétafesték, hogy biztosan egy színű legyen az alja és a teteje, valamint tartósság szempontjából is bebiztosítottam magam, ha a krétafesték egyszer lekopik (ha nem törölgetik naponta 10 X vizes ruhával, akkor még jó darabig nem fog..), nem a nyers fa fog látszódni, hanem friss fehér.. 🙂

Itt épp waxolás alatt..
wax

A kárpitot természetesen cserélni kellett, a kérés piros volt.

_MG_7114

1 óra alatt férj ismét egyedül véghez vitte a varázslatot, így arra nem volt gondom. 🙂

 

 

szekszovet

Most csupán 2 órámba került a 4 szék lefestése 2 rétegben, plusz 2 óra volt az asztallap csiszolása, utána még 1 óra volt az asztal lekenése kétszer (zománc+AS) végül összesen 1 órát viaszoltam a 4 széket és az asztalt 2 rétegben.

A kárpitozás is kb. 1 óra volt.

4szek

Mutatom a végeredményt:

after
Szerintem szépek lettek most, nem mondom, hogy tökéletes, hisz ez egy 1963-ban készült garnitúra, eléggé meggyötört állapotú volt, de amit lehetett én kihoztam belőle! 🙂

 

 

 

signo