A Bluer Design nem zárkózik el az újdonságoktól, így amikor egy kedves vásárlóm rákérdezett, hogy próbáltam-e már ezt a festéket, nem volt kérdés, hogy ez lesz a következő áldozatom! 🙂

 

 

Mivel ő nagyon pozitívan nyilatkozott a márkáról, ezért nem is vártam sokat, gyorsan megkerestem a festék magyarországi forgalmazóját aki röviden így mesélte el a festék születésének történetét:

„A Frenchic krétafesték iránt, ami – nevével ellentétben, ami kicsit félrevezethető lehet – Angliából indul. A története 4 évvel ezelőttre tehető, a tulajdonos, aki maga is festett már régóta, sok festéket kipróbált, de mindig kereste a jobbat, és nem csak a festék bútoron való viselkedését tartotta fontosnak, hanem azt is, hogy a környezetet és minket, embereket se veszélyeztessen egyáltalán. Mivel látta azt is, hogy az anyukák előszeretettel festenek baba- és gyerekszobába kerülő bútorokat, hatványozottan fontosnak tartotta, hogy a picik se lélegezzenek be semmilyen káros anyagot. Így született meg az első festékcsalád, Original néven. Ezt követte a Lazy Range, ezek a krétafesték árnyalatok a waxot is tartalmazzák már, így nem szükséges az utókezelésük. A kültéri krétafestékcsalád létrehozásával azt gondolom, igazán egyedit hozott létre, ez a festék sem igényel utókezelést, kifejezetten vízálló és UV-álló a termék. ”

Mivel én több, mint 6 éve festek folyamatosan, napi szinten érintkezem a festékkel, így nagyon fontos, hogy a saját és a vásárlóim egészségének érdekében kizárólag olyan festékeket használjak amik nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot. (Természetesen amiket jelenleg használok is maximálisan megfelelnek ezeknek a követelményeknek!!)

Szóval nekem ennyi elég is volt és gyorsan a 3-ból 2 félét meg is rendeltem. Sajnos a viasz épp kifogyóban volt, így az legközelebbre marad! 😉

A csodás, kedvemre való pasztell színárnyalatok közül egyáltalán nem volt könnyű választani, de azért csak sikerült..

 

Egy kő/agyag színre (stone rosie) és a kedvenc kékes árnyalatomra (mother duck) esett a választásom.

Ezt a tortatálat színátmenetes hatásúra festettem, nem akartam szimplán egyiket a másik fölé festeni, így mindkét szín gyönyörűen látszik.. 🙂

Ahogy fentebb már írtam, 3 féle festék létezik, amit én választottam az ‘Original’, amihez szükséges a felületkezelés, a másik pedig a ‘Lazy Range’ amiben már benne van.

Ez  meglepő, mert ezzel a waxos változattal még nem találkoztam, csak olyan kréta jellegű festékkel amire nem kellett felületzárás..

Sőt, van még nekik kültéri festék is ‘AL Fresco’ ami szintén tartalmazza a felületkezelést, sőt UV és vízálló! 🙂

*Rengeteg féle termékük van, a honlapon mindent megtaláltok!

 

Krémes állag, tökéletesen kenhető, nem csíkoz, gyorsan szárad, szaga/illata gyakorlatilag alig van vmi, az sem zavaró! 🙂

Műanyag felületen is szó nélkül tapadt, itt is elég volt 1 réteg.

Amatőr telefonos videóban mutatom is, hogy milyen szépen terül.

 

Csiszoláskor alig porlik, a 2 féle festéket kentem egymásra is, kipróbáltam egy másik gyártó viaszával is, természetesen tökéletesen működött.

 

Persze az éles tesztelés (mennyire tartós a felületen) még hátravan, de eddig csak pozitívat tapasztaltam. 🙂

Az árról..

Ezt már sokszor ragoztuk, ha a minőség, tartósság és a biztonságos festés fontos számunkra, akkor áldoznunk kell a festékgyártók oltárán..

100 m 1990, 750 ml 7490 ft, nagyjából a többi Magyarországon kapható import krétafesték árával azonos.

Én kipróbálásra a kisebb méretet vettem, minimális mennyiség fogyott el egy mini tortatálra és egy kisebb műanyag tükörre.

Igazából már egy rétegben is szépen fedett, de mivel ezek világos alapszínűek voltak, így valószínűleg egy sötétbarna bútoron szükség lesz a második rétegre is, na, de ezt majd legközelebb tesztelem! 🙂

Ti ismeritek, próbáltátok már?

 

A festéket az alábbi weboldalon lehet megvásárolni:
http://frenchic.hu

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.