Nem, ne tessék megijedni, nem a blogolástól, bár sok időm nincs szinte semmire, (így alig 5 nappal karácsony előtt sem ajándékokkal nem rendelkezünk még, sem karácsonyi menü ötlettel pl.), csak az imádott lila tapétánktól  búcsúzom, ami minden egyes látogató kedvence volt aki az elmúlt 4 évben nálunk járt..

Sehol sem láttam ilyen lilát, feketét is csak az Árkádban lévő Sony szalon falán, de az nem volt ennyire látványos. Itt vásároltuk 4 éve, bár már ezt a lila-ezüstöt nem látom a kínálatban.

Mivel a modern lila-wenge hálóból vintage, shabby chic stílust próbálok faragni, jelentős változásra van szükség, így lesz hamarosan szürke a fala, de előbb, hogy mégse legyen olyan egyszerű a festő dolga, csak tapéta csere lesz..

A függöny, az ágytakaró, az ágynemű és a tapéta volt lila, így ezektől is búcsút kell venni, ha egységes stílust szeretnék kialakítani.

Ágyunk még mindig nincs, remélem januárban már el tudja készíteni az asztalos, aki novemberre ígérte, az éjjeliszekrényeket is valószínűleg akkor fogom festeni, csiszolni, mert egyelőre tényleg nem jut ilyesmire időm.

Néhány fotó..

DSC00950

IMG_0099_3
DSC03049
Picit szomorú vagyok, de csak holnapig..

Azt képzeltük, én is és a festő bácsi is, hogy csak leszedjük és a másik már mehet is fel és bár ők rakták fel ezt a lilát is, előtte a sárgát is ők festették és azt a tapéta hozta le magával, így előtte simára kell glettelni a falat és csak holnap jöhet a megérdemelt szépség, amiről majd csak készen hozok fotót..

Stay tuned! :o)

Update:

Karácsony előtt 1 nappal sikerült befejeznie a festőnek akinek persze hirtelen minden közbejött, de még festeni is akarta a frissen glettelt falat, mert a tapéta fehér része szerinte átlátszó..

Mivel annyira szerettem volna már elkészülni és nem akartam még karácsony előtt festetni és csak azután tapétázni, ezt az ötletet elvetettem és saját felelősségre bevállaltam, természetesen semmi nem látszik át..

Szép munkát végzett, akárcsak a lilával, amit 4 évig imádtam.

Remélem ez is kitart minimum addig! :o)

IMG_3883
Egyelőre ágy és éjjeliszekrény nélkül..
IMG_3891
Különleges textúrája van, ez is textil tapéta..

Látatlanban választottam a Borókás lámpákat, de tökéletesen passzolnak a falhoz..
Az ágytakaró is új, finom puha műszőrme.

Még egy szép függöny kell és amit már vagy 5 alkalommal akartam megvenni az Ikeában, de mindig visszatáncoltam, most amikor elhatároztam, hogy veszek, meg pont nem kapható, az a báránybőr szőnyeg az ágy mellé, bár lehet, hogy egy pihe-puha vastag szőnyeg is jól mutatna majd az ágy alatt vagy mellett…

Még a beugróban lévő komódot szeretném lecserélni egy másikra amit szintén antikolni, festeni szeretnék és a TV alá tennék, ami a modern állványról már a falra került.

A komód helyére, (az egy beugró) oda pedig beépített könyvespolcot tervezek, SK kivitelezésben…