2020 a nagy változások éve, ezért itt volt az ideje, hogy a nappalinkban lecseréljük a régi bútorainkat.

 

Sajnos nem mindig alakul úgy az élet, hogy a lakás teljes berendezését lecserélheti az ember amikor kedve szottyan, így én is apránként cseréltem le a nappali bútorait és alakítottam át a lakást..
2016-ban teljes festés, 2017-ben pedig padlócsere is volt..

2006 decemberében költöztünk az első közös otthonunkba a férjemmel és 2007 januárjában érkezett meg az ülőgarnitúránk amit Olaszországban készítettek és egészen áprilisig semmi bajuk nem volt, amikor is először hagytuk a két macskánkat a lakásban egyedül (naponta jöttek őket etetni!)  amíg mi nyaraltunk, akik azzal „hálálták” meg a nagy szabadságot, hogy mire hazajöttünk az egyik kanapé szélét gyakorlatilag a tömésig szétkaparták…A javítása nagyjából annyi lett volna, mint maga a kanapé és tudtuk, ha egyszer megtették valszeg máskor is megteszik majd, így hagytuk a kanapét és letakarva használtuk..

Az alsó fotó tavalyi, az egyik bűnös a képen, persze nem csak ő, hanem az előző cicánk is ill. az „új” is gondoskodott arról, hogy ne csak egy helyen legyen ilyen cakkos a kanapé 😀

 

 

Az elmúlt 14 év alatt többször cseréltünk függönyt, szőnyeget, párnákat, de a kanapé maradt..

Amikor beköltöztünk a két szemben lévő fal bordó volt, de annyira nem tetszett így csak az ajtó körül hagytuk meg. Az első fotón látszik is a háttérben..

 

 

Így vettük a lakást, vadi új volt benne minden (burkolatok, szaniterek, falak színe) ami az építtető „ízlését” dícsérte aki magának hagyta meg ezt a két szintes, 140 nm-es lakást, de végül családi okok miatt nem költözött be..

 

Minden egyes szoba más színű volt, a hálószoba sárga, a dolgozó bordó és vendégszoba ami azóta az én dolgozóm pedig postás zöld..

 

A nappaliban és a télikertben a padló ez a márvány hatású volt, az ajtók és a lépcső cseresznye, így a szőnyeget az egyetlen meglévő színhez választottam a nappaliban, sőt a konyha színe is muszájból lett ez a lépcsőhöz legközelebb állót választottam ikeában..

 

Most biztosan azt kérdezitek, hogy akkor miért vettük meg, ha egyik dolog sem tetszett..

 

2006-ban limitált számú lakás épült Zuglóban, akkor még nem volt olyan nagy a választék, mint mostanában, az új építésű lakások rossz elrendezésűek voltak és többnyire sok kis lakást raktak egy több száz lakásos tömbbe amire nem vágytunk..

 

Ezért választottuk ezt a lakást, mert olyan a hangulata, mintha egy ház lenne..A mai napig imádunk itt lakni, hatalmas a nappali, körben ablakos, világos, erkélyes, különbejáratú dupla garázsunk van a ház alatt, Zugló egyik legszebb zöldövezetében, csendes utcában, nem mellesleg összesen 6-an vagyunk a házban, szóval annak ellenére, hogy nem akartunk első emeletnél feljebb költözni és a tetőteres/ két szintes lakást is kizártuk mégis ez volt szinte az egyetlen lakás ami azonnal költözhető volt, kis lakásszámú házban és készen, mivel építkezni és várni sem akartunk 🙂

 

Igaz kettőnknek max. 70 nm-et terveztünk, de ez pont a duplája lett, amit nem bánunk, mert mindennek megvan a helye, szépen belaktuk, kisebb lakásban el sem férnénk már..

 

Lent van egy járható gardrób, a férjem fürdőszobája, a nappali étkezővel és konyhával és előtérrel, a fenti szinten egy hatalmas fürdőszoba ami csak az enyém :), a hálószobánk, két dolgozószoba és egy hatalmas télikert ami igazából kihasználatlan terület.
Ráadásként két szoba felett ki lett építve egy-egy padlás ahol rengeteg haszontalan kacatot tudunk tárolni 😀

Az első évben megtetszett egy speciális kőburkolat, ezért a konyhai pult falát és a kéményt azzal burkoltattuk le, akkor tüntettük el a bordót, szóval alig pár hónapig nézegettük..

 

 

Volt barna korszakom is spagettifüggönnyel..

 

 

És persze lila is..Né is kérdezzétek 😀

 

 

Na meg a jól bevált szürke..

 

Az utolsó berendezett fotó tavaly karácsonyról immár új padlóval, lámpákkal, az új étkezővel, de még a régi kanapéval..
Mivel a bútorok már nagyon nem passzoltak így nem nagyon fotóztam ezt a szakaszt.

 

Függönyünk nincs a 2016-os festés óta, mert a régi függönytartókat leszedtük és helyette a körben futó díszlécből rakattam takarót, hogy mögé a sines rendszer kerüljön, de odáig még nem jutottunk el.

 

 

Idén végre úgy alakult, hogy a Vivre oldalán minden kinézett terméket akciós áron meg tudtam rendelni, így a férjem kész tények elé állítottam, a régi kanapénak mennie kell, hogy elférjen az új.

Nem könnyen ugyan, de belement.. 🙂

A pasik nem értik, hogy ami eddig jó volt és bevált azt miért kell cserélni (pl.  bútor, étkészlet, kiegészítő), persze, ha a TV-ről van szó akkor legszívesebben évente lecserélné azt, úh. kiegyeztünk abban, hogy a régi cucc mindenestől megy és jön az új amit most én válaszottam.. 😀

 

A falakat 2016-ban a F&B cornfort white színére festettem, ez egy melegebb bézses szürke vagyis „greige” árnyalat.
A plafon és az ajtók, szegélyek pedig fehérek lettek. A lépcsőnk is ilyen színű lett, persze még nincs kész, mert a szegélyek nagy fejtörést okoznak, így az lassan készül..

Ez a greige-fehér egy olyan kombó amihez gyakorlatilag bármit tudunk passzítani, de én azért egy semleges színű kanapét és lábtartót választottam, így a kiegészítőkkel bármikor tudok majd játszani..

A szürke szőnyeget is cseréltem egy melegebb tónusú aranyra, ami az étkezőben és az én dolgozómban is van.
(vagyis már a hálóban, csak, mert ott is átalakítások folynak :D)

 

 

A nappalink most így néz ki, persze még hiányzik a függöny, egy pár szobanövény, a TV fala vagyis a nappali fókuszpontja is átalakításra kerül, bár tavaly csináltattam egy kandallót, de az túl nagy lett, így azzal azóta nem foglalkoztam.

 

 

 

 

 

A férjem egyetlen dologtól nem hajlandó megválni azok pedig a hangfalai, szerencsére átfesthetem őket, amíg meg nem gondolja meg is fogom csinálni 😀

Ami a mostani fotókon van azt épp felcserélte az ő szobájában lévővel, de igazából nem is tudom melyik a csúnyább ez a barna-fekete vagy a cseresznye színű…

A szélső falra (az alsó fotón balra) a régi kanapé helyére jön majd egy komód, a kanapéval szembe pedig két kis ülőke vagy kisebb fotel, a TV falon valószínűleg beépített könyvespolc és egy kandalló lesz, persze nem akkora, mint a tavalyi..

 

 

Remélem karácsonyig elkészül..:)

 

A lépcsőnk is már majdnem kész és a konyhának is nekifogtam az is világosodik. Már nagyon várom, hogy egyben legyen amit fejben már rég elterveztem..

 

Az étkezőből is még hiányzik egy tálalószekrény, ide is nemrég jött egy szőnyeg, így még otthonosabb a hangulata, bár bevallom őszintén az esetek 99 %-ban a pultnál (vagy a kanapén..) eszünk, ezt csak ünnepnapokon szoktam megteríteni, ha rokonok jönnek..:)

A virágok selyemből vannak, tavasztől őszig ezekkel dekorálom az óriási vázát.

 

A pult tetejét is átfestettem, mert a lakktól besárgult a natúr fa másfél év alatt és mivel már többféle fa szín van a nappaliban, így az nem passzolt sehová sem, fehér lett..

A 14 évvel ezelőtti üveg-mániánkból még ez a szekrényke és a tükrös design előszobafal maradt, ezek helyett is más lesz, ahhoz még a férjem puhítani kell 😀

 

A bejárati ajtó színe is megvan, azt is festem, a színe még titok, de nem fehér lesz és nem is szürke! 😉

Az ajtó feletti biztosítékos dobozt is eldugom, ha festem az ajtót, mert egy ideje bántja már a szememet..

Amivel bajban vagyok az ez a kb. 2X3 méteres terület az étkező és a kanapé között. Bár karácsonykor a 210 cm-es óriási fenyőnk itt szokott lenni 🙂

 

Ha lenne potom 3-4 M ft-om, hogy szétrobbantsam a konyhát, akkor a mostani reggeliző pult és a mögötte lévő szekrények megszünnének és ide egy hatalmas konyhaszigetet raknék, de sajnos erre most nincs módunk, így ide majd vmi ideiglenes megoldás kellene, pl. a kanapé mögé valami keskeny konzolasztal.. 🙂

De ez már tényleg részletkérdés, a kanapé hátrébb sajnos nem tud jönni, mert az erkélyajtó befelé nyílik pont abba az irányba, ezért az ajtóhoz közelre nem tudunk rakni semmit, bár van még egy erkélyajtónk az hátul van a hangfalaknál..

 

Én már ezzel is elégedett vagyok, de nagyon várom a konyha átalakulását, mert már nagyon zavar a színben nem passzoló barnás konyhabútor. 🙂

Mivel sokan írtatok, hogy mi honnan van ezért belinkelem nektek a termékeket!

Szőnyegek: https://www.zarahome.com/hu/bedroom/rugs/vintage-effect-rug-c1020196030p301747510.html?ct=true

Bárszék: https://www.vidaxl.hu/e/8718475574422/vidaxl-2-db-feher-vaszon-barszek

Étkezőszék: vidaXL 6 db vászonkárpitozású étkezőszék

Étkezőasztal: http://www.tolerianantik.hu/index.php?reszletek=3016

Kanapé: https://www.vivre.hu/p-1042556/chesterfield_beige_háromszemélyes_kanapé

Lábtartó/asztal: https://www.vivre.hu/p-1478911/asztal

Lerakóasztal: https://www.vivre.hu/p-888278/ibiza_vintage_white_d%C3%ADsz_zsámoly

Óriási ginger jar váza: https://www.vivre.hu/p-1164484/almohad_d%C3%ADszedény_fedővel

Párnák: https://www2.hm.com/hu_hu/index.html

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.