A cím félig igaz, mert bár télikert a helyiség neve, sem régen, sem most nem tölti be ezt a funkciót 😀

Egyszerűen ez egy kupiszoba, átjáró, tároló volt idáig, de talán most, hogy csini és színben passzol a lakás többi részéhez, végre ezt is átnevezhetem mondjuk pihenőszobának.. 🙂

 

2006-ban amikor megvettük ezt a lakást, egyből tudtuk, hogy ez a szoba amit az építtető télikertnek tervezett (de végül ők sosem költöztek be) sosem lesz az..

Ennek csupán két oka van, az egyik, hogy van két macskánk akik előszeretettel legelik le a növényeket (plusz én virággyilkos vagyok), a másik pedig, hogy itt nyáron 30 fok felett van a hőmérséklet és a klíma ezért folyamatosan megy, amit nem igazán szeretnek a növények..

Csodás napos ez a szoba, összesen 7 tetőtéri ablakkal, amiből 6 dél felé néz, tehát itt mindig nagyon világos van és meleg, de lezárni pl. nem lehet.

 

Innen nyílnak a szobák, ezért ez inkább amolyan „közlekedő”, bár ahhoz elég nagy, sosem volt berendezve, a teknősünk akváriuma is itt van évek óta és könyvekkel van tele, de tároltunk már itt régi kanapét is..

 

 

 

 

Az ajtóink a 2016-os festéskor lettek fehérek, a lépcsőt idén (2020) bátorkodtam végre átfesteni (poszt még nincs, mert a szegély nincs kész), de valahogy a padlásajtók és a gerenda sosem volt szem előtt, nem zavart, de ahogy megváltozott a lépcső, ezek is képbe kerültek..

 

 

 

 

 

A karantén ebből a szempontból jó, hogy az ember elvégezheti azokat a munkákat amiket idáig időhiány miatt halogatott! 🙂

 

Gyors közvélemény kutatás után a ti ötleteitekre hagyatkozva úgy döntöttem, hogy a padlásajtók az egész lakásban visszaköszönő fal színét vagyis greige-t (S1502-Y50R) kapnak, így szinte észre sem lehet venni, hogy ott vannak, a gerendák, ha már láthatók akkor legyenek kiemelve, méghozzá egy olyan színt választottam ami a nappaliban már megtalálható, vagyis az étkezőasztalunk (amit szintén idén sikerült végre átfestenem itt) alaszkaszürke színét kapta.

 

Míg a fenti ajtókkal nem volt gondom, 2 réteg Harzo alapozó után 2 rétegben zománccal festettem, addig a gerendákról kiderült, hogy bizony lakkozva vannak.. (nem szoktam nézegetni, 3 méter magasan vannak így közelről még nem volt alkalmam megnézni, a férjem szokott a padlásra járni :D)

 

A leggyorsabb és persze a legtöbb kosszal járó megoldást választottam, méghozzá a csiszolást..Nem volt könnyű a levegőben dolgozni, a gép is nehéz, egyensúlyozni is kellett, de szerencsére gyorsan megvolt, nagyon vékony réteg lakk volt rajta, a legrosszabb a több órás portalanítás volt utána, de hát ez ezzel jár… 🙂

 

 

A végeredménnyel elégedett vagyok és ez a lényeg, az ablakok még hátravannak..:)

 

Közben sikerült online rendelnem egy függőszéket, sztem sikerült kifogni a legolcsóbb ilyen változatot ami itthon kapható, a Mömax-ban 10 e ft plusz kb. 2 e ft volt a házhozszállítás 🙂

 

 

 

 

Persze még padlócsere, lámpacsere, szegélyezés, új kanapé, dekorok is kellenek, de mindent csak szép sorjában…:)

Függőszék: Mömax
Függöny, pálma, kaspó: Ikea
Párnák: H&M Home
Kosár: Zara Home
Kötött takaró: Individual Home Decor
Kék kancsó: Clayre and eef

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.