Egy tavaly el nem végzett munkával kezdtem az új évet..Csak, mert már nagyon unatkoztam az egy hónapos szabadságom alatt 😀

 

 

2018 őszén megvettük az asztalunk amire évek óta vágytam, hosszú viszontagságokkal, amit itt bővebben már leírtam.

 

Igazából azért is lett hirtelen sürgős az asztal színezése, mert karácsony előtt sikerült végre étkezőszékeket vennünk és azok határozottan nem passzoltak színben, fehérmosott, de alapban barna fa székek lettek, így nagyon esedékes volt már ez a munka, így amíg szabadságon voltam gyorsan meg is csináltam.. 🙂

 

Kicsit tudtam csalni karácsonykor, mert terítőt használtam, így nem volt annyira szembetűnő az asztal sárga színe…de a fotón is látszik, hogy nagyon nem passzolnak a színek..

 

 

Tavaly a műhelyben lévő székeket használtuk a karácsonyi vacsorán, nagyon naturálisra vettem a figurát a dekorral, így a metál arany székekkel még az elmegy kategória volt…

 

 

Mivel viaszolva vettük az asztalt, ami azt jelentette, hogy egy hosszú órákig tartó csiszolási folyamat előtt áltam és hát nem véletlen húztam a dolgot, így egész 2019-ben hozzá sem szagoltam az asztalhoz, aztán eszembe jutott, hogy a prontózott bútorokat (amin elcsúszik a festék) homokfújóba (vagyis már fémszemcsét használnak, nem homokot) vitetem, így megérdeklődtem, hogy befér-e a gépbe és bevállaják-e úgy, hogy amikor viszem megcsinálják egyből, mert az asztal nagy és nehéz, így szállítóval vitetném, nem fizetnék kétszer érte, ha megoldható egyben is.

Természetesen megoldható volt, így egy menetben szó szerint a szemünk láttára fújták le az asztalról a viaszos réteget, összesen kb. 1,5 óra volt.

A hülyének is megéri, nem kellett utána a lakást portalanítani és több órás munkától kíméltem meg magam..:)

 

Előtte

 

Utána

 

A következő lépés a színezés volt, mivel így natúrban sem felelt meg a már ugyan világosabb, de még mindig erős fenyő szín még mindig nagyon távol állt a padlótól is, ezért az eredeti elképzelésem mellett döntöttem, vagyis amit anno a La Meridiánától rendelt asztalra terveztem, szerencsére megvolt a márka, így csak be kellett szereznem a kellékeket..

Oli natura HS Profiöl vagyis extrém kopásállóságú keményviasz olaj. A padlónk is ilyen típusú, de más márkájú olajjal kezeltem 2015-ben és azóta sem kopott sehol, ellenállóbb, mint a lakkozott felület, teljesen természetes hatása van és lakkozni sem kell, egy rétegben felkenve is erős védőréteget képez.

1,5 órás munkával egy különleges „alaszkaszürke” színt vittem fel ecsettel, majd 1 órás száradás után visszatöröltem és hagytam teljesen megszáradni.
Enyhe szaga van, de nem vészes, gyorsan kiszellőzik a lakásból. Vizes bázisú természetes anyag..

 

Ilyen volt frissen beeresztve az olajjal

 

 

Ilyen lett megszáradva

 

 

 

 

Ugye, hogy sokkal jobban passzol hozzánk? 🙂

És közben egy 13 éve dédelgetett álmom is valóra vált..
Vagyis végre lett egy „galéria falunk”, vagyis a kedvenc fotóink bekeretezve a falon galériába rendezve..

 

 

A csodás képeket a kedvenc fotósom vagyis Nagy Hajni készítette rólunk, aki az esküvőnket is fotózta 11 éve..:)

 

 

Ha eljutok oda, majd átcseréltetem az üveget tükröződés mentesre, nem tudtam, hogy ennyire durva lesz, hogy normálisan fotózni sem lehet így kereteket..

 

Új bárszékeink is lettek, u.az a fazon, szín és stílus, mint az étkezőszékek. A tavaly ilyenkor készült falipanelezés után már azok is cserére szorultak..:)

A régi bárszékek…

 

Az újak..

 

 

Idővel a konyhát is szeretném lecserélni, hogy teljes harmónia legyen az otthonunkban..Anno a lépcső, ajtók, szegélyek színéhez legközelebb állót választottam, ami ugye már időtmúlt..

 

 

 

A következő projekt a lépcsőnk átfestése, ugyanis az cseresznye színű és már nagyon nem passzol semmihez, már félúton járok azzal a projekttel is..

Arról is lesz külön poszt, mert már a szétszedés sem úgy ment, ahogy elterveztük..:)

 

Étketőszék, bárszék: Vidaxl
Asztal: Tolerián antik
Képkeretek: Ikea
Festék: Abh-System Kft.

 

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.