A padlós posztomban már ecseteltem, hogy az új étkezőasztalunk érkezése igen kalandos volt, nos, szép kis történet, de happy end a vége, így gondoltam ezt is megosztom, mint tanulság és mindennek oka van, semmi sem csak úgy történik az életben..:)

 

 

12 éve az akkor még működő Material Centerbe betérve találtunk egy csili-vili üzletet (Bath&Room) ahol minden, értem ezalatt, hogy tényleg minden termék, tehát a széktől kezdve, az újságtartóig minden edzett üvegből készült. A férjemnek megtetszett egy üveg előszoba fal amit azonnal megrendeltünk és mivel asztalunk sem volt (akkor költöztünk be az új otthonunkba), így tervezett egyet ott helyben és így megrendeltük azt is.

Ez az előszoba fal, amit azóta is imádunk, a kb. 40 cm-re van a faltól ami egy fém távtartó rúddal csatlakozik a falhoz ami a vállfáknak van, így oda is lehet kabátokat pakolni..

A felette lévő kis „szekrényt” is ez a cég készítette, ott is kütyük vannak, így kevésbé feltűnőek, mintha csak önállóan ott lennének..:)

 

 

Abban az időben nagyon ment a minimál vonal, így az tökéletes volt nekünk, bár a padlónk és a színek inkább a klasszikus-mediterrános vonalat erősítette, de bevallom férfiasan nem nagyon törődtünk vele..

 

 

 

Minden elkészült időre, mondanom sem kell, hogy egy vagyon volt mindkét darab, sőt kicsit később vettünk még egy dohányzóasztalt és egy újságtartót is náluk..

 

A dohányzóasztal nagyon különleges volt, mert tört üvegdarabokkal volt tele a közepe, így még designosabb volt, mint üresen…

 

 

 

 

Gyorsan rájöttem egyébként, h az üveg tárgyak lehet, hogy légiessé teszik a teret, de nem praktikusak és bár gyerkőc nincs, h összetaperolja, de két cica orrnyomát azért kellett pucolgatni elég sűrűn 🙂

Szóval, én ezt az étkezőasztalt elég gyorsan meguntam, nem is igazán használtuk, általában a konyhapultnál eszünk, szóval csak dísznek volt..

 

2012-ben kezdtem el a bútorfestést, így alkalmanként amikor sikerült egy-egy étkezőasztalt megvennem, eljátszottam a gondolattal, h lecseréljük, tehát elkezdtem a vaterán árulni az üveget.
(a dohányzóasztalt és az újságtartót kb. 4 évvel a vásárlás után eladtam, azok viszonylag olcsóbbak voltak így gyorsabban elmentek)

2015-ben már iszonyatosan untam az asztalt, de még mindig semmi, még érdeklődés szinten sem..

Abban az évben jött be hozzánk a Mömax ahová mi is ellátogattunk és ott megtaláltam álmaim asztalát..Tökre nem illett a többi ott kapható cucc közé (és pláne otthonra sem), persze azóta már nem is kapható…

Ez egy óriási 240 cm hosszú, farmhouse stílusú nagggyon rusztikus asztal volt az. A férjem azt mondta, h na ne 😀
De én egy életre beleszerettem…

 

Ő volt az:

 

 

 

 

Aztán egy időre elült az asztal csere, mert semmilyen érdeklődés nem volt a mi asztalunkra..

Idén (2018) már az eredeti ár ötödéért árultam az asztalunk és ott tartottam, ha szeptemberig nem kell senkinek és darabokra töröm és úgy legalább ki tudjuk dobni, mert egy ekkora valamit még az utcasarokra sem tudok kirakni, h vki elvigye..

Aztán végül ezen gondolatok után szerencsém volt és egy ügyvédi iroda tulajdonosa tökéletesnek ítélte a tárgyalójába, én még a szállítást is megszerveztem nekik, csak vigyék már el, ugyanis a férjem azt mondta amíg ott van a régi addig nem jöhet az új asztal.

 

Pechemre a Mömax már nem tartja ezt az asztalt, így elkezdtem a neten keresgélni, h honnan is szerezzek hirtelen egyet..

 

Imádom az amerikai blogokat, rengeteg inspirációt tudok szerezni a saját otthonomhoz, ott persze bárhol kapható ez a fajta asztal, az egyik kedvencem bloggerem otthonában is ilyen volt, ahonnan az ágyunk ötlete is származik.. 🙂

 

 

 

Itthon csak egy céget találtam, de ők többfélét is árultak, ők lennének a La Meridiana.

Ő volt a kinézett asztal ami a honlapjukon szerepelt:

 

 

Gyönyörű, igényes bútorok, iszonyatos árak, de tudtam, h ez az asztal a Mömaxban is magas áron volt, így elfogadtam az összeget, mivel a minőség garantált és méretben a Mömaxos, ha külföldről  hozatom sem felel meg, mert iszonyú nagy, így belementünk..Ez az asztal drágább lett volna, mint a Mömaxos, de akkor ez már engem nem érdekelt, nekem egy ilyen asztal kellett bármi áron.

8-10 hetes határidőt adtak, az ár 60 %-át előre kifizettük és vártunk. Június 19-én kezdődött a 8-10 hét. Szeptember elején, mivel egy darab e-mail vagy telefon sem jött, hogy hogy áll az asztal, így én telefonálgattam, hogy mi újság, mivel nem használtuk nagyon az asztalt, így nem volt fontos, de akkor ígéretet kaptunk, hogy nemsoká kész, legyünk türelemmel.

Én legközelebb októberben hívtam őket akkor mondtak 2 hetet, letelt a 2 hét és még mindig egy darab levél vagy telefon sem, hogy ne izguljunk..Ekkor már kellett volna az asztal, így ismét én telefonáltam, ez volt október vége, akkor azt mondták, h a következő hétre ígérte az asztalos, ha odaért mindenképp hívnak. Ismét eltelt vagy 2 hét és semmi, amikor felhívtam a konktatomat aki közölte, hogy végülis az asztal már kész és ott van, DE összecserélt az asztalos két megrendelést és így a fazonon kívül talán a színe az amit én választottam és más semmi..

Kicsit furcsállottam, ha már kész és ott van miért nem hív, kértem, h fotózza le és küldje el, de ez nem történt meg, sőt közölte, h ez sokkal nagyobb a rendelthez képest, így tuti nem lesz jó nekünk és csinálnak hozzá egy új lapot ami kisebb és ne izguljak, mert már készül..Én a következő héten befáradtam az üzletbe, megnéztem, tényleg minőségi, csodálatosan szép volt, ő volt az:

 

 

 

DE 180 cm hosszúság helyett 240 cm, fenyő helyett tölgy -ami nekem nem is tetszik az erezete miatt és árban + 120 ezret jelent az egyébként is eléggé magas ár mellett- és rusztikus felület helyett sima, a teteje sem osztott, amit kifejezetten kértem..Szóval tényleg szép volt csak mégsem az amit rendeltem..

Igazából nem tudom, hogy azalatt a 2 hét alatt amíg én telefonáltam és bementem miért nem kapták össze magukat, de úgy látszik túl sokszor ejtettem ki a számon, h ráér…Azt sem értem, hogy hol volt a másik asztal ami elvileg olyan amilyet kértem, erre nem kaptam semmilyen magyarázatot..

Sőt amikor bementem megnézni maga a hölgy sem tudta, hogy készül-e már hozzá a kisebb lap vagy egy teljesen új asztal készül ehelyett, az mondjuk korrekt volt, hogy az én áramon megkaptam volna ezt a drágább asztalt, mivel a 8-10 hét helyett már a 20.-on jártunk, így az alap volt, hogy engedményt kérnék, de én iszonyú jó fej voltam és azt mondtam, ha meglesz a kisebb lap és rusztikussá teszik a felületet és még karácsonyig elkészül akkor nem kérek engedményt és elfogadom ezt az asztalt.

Aztán bevallom őszintén a férjem megunta a várakozást és ultimátumot adott nekik, konkrétan 1 hetet, hogy elkészüljön a kért méretben/formában/felülettel az asztal, természetesen belátták, hogy hibáztak, így a szerződést megszegték és teljes egészében visszajár az előleg amit adott időre vissza is utaltak,  mivel 1 hét alatt nem tudták produkálni az asztalt amire akkor pontosan 5  hónapja vártunk!!

Ebből a szempontból korrektek voltak. Igazából egész végig nagyon kedvesek voltak, a termék szép, csak hát nem az amit kértünk és én voltam a túl lágyszívű, hogy nem hívogattam őket többször, DE itt jön a happyend…Hogy valójában miért is volt jó, h ilyen sokáig készült az asztal..:)

 

Ugyanis egy kedves barátnőm egy lakberendezési újságot bújva meglátta, hogy egy antikvitást árusító cégnél kapható ilyen asztal, ezzel belerakta a bogarat a fülembe…Én azonnal hívtam őket, kiderült van is nekik raktáron, abban a méretben amire szükségünk van..Másnap már ott voltunk, lefoglalóztunk és rá 1 hétre már itt volt az asztal és kapaszkodjatok meg, de az eredeti asztal árának 40 %-áért megkaptuk!!

 

Fenyő, rusztikus, osztott és én vagyok a világ legboldogabbja, hogy sikerült 5 hónappal később ugyan, de olyan asztalt találni, mint amire évek óta vágytam, ja és még spóroltunk is. 🙂

 

 

 

Mondjuk annak is így örültem volna, ha a megadott időre elkészül az én asztalom ami pontosan olyan, mint amit kértem, mert én hajlandó lettem volna az ő árukat is kifizetni, csak megkapjam azt amire vágyok..

 

 

 

Szóval ez tényleg egy szerencsés véletlen vagy a sors intézte így, de újabb álmom vált valóra..Szóval én azt tanácsolom nektek, legyenek akár elérhetetlennek tűnő vágyaitok, ha a sors kegyes és nagyon akarjátok és persze türelmesek vagytok, akkor előbb-utóbb beteljesül! 🙂

 

 

 

 

Még székünk ugyan nincs mellé (ezek a műhelyből lettek ideiglenesen áthozva a karácsonyi vacsihoz), de az új padlóval már sokkal jobban néz ki és ugyan a színén majd változtatni kell, de az már a legkevesebb…:)

Kerül majd alá szőnyeg is és a falra tükör vagy képek, függöny az ablakokra ill. egy keskeny tálalószekrényt is tervezek ide, úh. még alakulóban van az étkező is, de a lényeg vagyis az asztal már megvan..Akár 8 főre is teríthetek, mert elég nagy, nagyobb viszont tényleg nem fért volna el kényelmesen…

 

 

 

 

Új lámpáink is vannak a lenti nappali részben, ide is új került az asztal fölé egy különlegesebb példány amit pontosan akkor néztem ki amikor a Mömaxban megláttam álmaim asztalát 3 éve.

A lámpa is kalandosan érkezett, ugyanis amikor már tudtam, h nemsoká kész az asztal akkor akartam megvenni, de már csak vidéken volt egy db belőle, így egy kedves workshopos leányzót kértem meg, hogy vegye meg nekem, mert ő pont abban a városban lakik ahol az egyetlen példány volt Mo-on, de szerencsém volt, mert félárra le volt értékelve így megint jól jártam!
(Viki ezúton is köszönöm, hogy megvetted és elhoztad nekem!! :))

 

 

 

 

A szemben lévő tapéta jövőre megszűnik és a TV alá kerül egy hatalmas fehér kandalló…:)

 

 

 

 

Az asztal színe természetesen más lesz, ahogy kipihentem magam nekiállok lecsiszolni, ugyanis most csak viasz van rajta és az nem védi meg az ételtől származó foltoktól és szeretném, ha tartós lenne, így valószínűleg csiszolás után vagy hardwax olajjal kezelem vagy egyedi színt kenek rá lazúrból.

 

 

 

 

Tetszik a teljesen natúr fa szín is és a sötétebb barnás-szürke is, amit eredetileg kértem a rendelt asztalra..
Ennek most érett fenyő színe van és nem igazán passzol a lakáshoz, de én azért így is imádom..:)

 

 

 

 

 

Ti meddig bírtátok volna? Képesek vagytok a vágyott darabért ennyit várni? 🙂

Hogy tetszik nektek egy ilyen rusztikus asztal? Bevállalnátok?

 

Az asztalt a Tolerián Antik-nál vásároltuk, többféle méretben és színben is kapható!
Fehér csillár, poharak: Mömax
Kristály lámpák: Kika
Székek: Dublino
Tányérok: Butlers
Evőeszközök, textil szalvéta: Zara Home
Tapéta: Farrow&Ball Lotus 2011
Kötött takaró: Individual Home Dekor
Karácsonyfa: Stile Interio

 

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.