Általában eltelik jó néhány nap mire elkészül nálam egy bútor, mert ugye az aktuális megrendelések a legfontosabbak, így történt ezzel a komóddal is, még vmikor  4 vagy 5 hónappal ezelőtt találtam rá a vaterán.

Ilyen volt mikor megvettem:

dresser

Vízfoltos tetővel, kopott lakkal, hiányos gombokkal, szánalmas kis darab volt, de tudtam, hogy a zord külső alatt kincs lakozik! 🙂

Sokáig nézegettem a garázsban, aztán a lakásban, egyszer statiszta is volt egy már elkészült darab fotózásánál, persze tudtam, hogy előbb-utóbb neki kell esni, mert nem maradhat itt és így örökre, de csak nem akart jönni az ihlet..

antikszek2

Vagyis jött, csak minden héten más.. 🙂

Végül úgy döntöttem, hogy újra tejfesték csak most Miss Mustard Seed Milk Paint-jét használtam, linen színben.

Egyszerűen imádom a tejfestéket, mert nem kiszámítható módon jön le a felületről, ha nem használunk tapadás fokozót, úh. most is nagy kíváncsiság övezte az első pillanatokat amikor felkentem a festéket.
Ugyanis az első réteg egyáltalán nem kezdett el felpattogni..Meg is ijedtem, hogy lesz egy uncsi vászon színre lekent komódom..:)

Ez a festék is por állagban érkezik és meleg vízzel kell elkeverni.

Egyik este a vacsora készítése közben fogtam némi meleg vizet és a habverőt és bekevertem, mint egy palacsintatésztát..:)

milkpaint

Aztán festetettem rá 2 réteget gyors egymásutánban, mert az első tejfesték használatakor rögtön száradás után az első réteg -ami eléggé foltos lett- azonnal megrepedt.

Itt ahogy már írtam kicsit pánikba is estem, h nem akar megrepedni, de aztán ahogy száradt tudtam kenni a második réteget és az már szépen kezdett pattogni, az én szívem meg melegedni..:)
Imádom..Tudom másnak ez borzasztó, de hát mindenkinek más az ízlése és ez így van rendjén..:)

milkpaint4
Hagytam egy éjszakát száradni és másnap levakartam ami magától le akart jönni..

milkpaint6

Majd leviaszoltam a maradékot..

milkpaint5

És el is készült a komód..Lehet megtartom, mert iszonyatosan tetszik..:)

kiemeltmms
milkpaint2
mmspaint

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is.
További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s

signo