Franciaországban már többször jártam, de gyakorlatilag ez a kb. 8-10 alkalom „csak” Párizs és környékére korlátozódik (kivéve 1 alkalmat Cote d’ azur-on), amit nem bánok, mert imádom ezt a várost, ide szó nélkül csapot-papot hátrahagyva azonnal elköltöznék! 🙂

Provence-ban még nem jártam, remélem egyszer oda is eljutok..

Most viszont nem a vidékről van szó, hanem egy, vagyis A festékről, méghozzá a provence árnyalatról, ami nem, nem levendula lila, hanem csodaszép kék!

Olyan amilyet még én sem tudok kikeverni, pedig a színkeverés mestere vagyok..:)

provence-og-old-white
Ráakadtam a vaterán egy érdekes kis darabra és amikor megláttam egyből tudtam, hogy ennek provence-i kékben kell pompáznia..

Azt is tudtam, hogy nem szimplán festem, széleken koptatok és viaszolok, hanem vmi kis extra is kell hozzá, hogy pompás kis darab legyen, mert így ugye kissé uncsi..

IMG_3714

Lekerültek a csúnya fiókgombok, a veretek helyét betapaszoztam, a nagy lyukakba új gombok mennek majd..

_MG_3729

Provence még nem jön, hanem egy igen érdekes árnyalat lesz az első rétege a komódnak, méghozzá ismét saját keverés..(nem, nem bírok magammal..:D)

Kevertem én aubusson blue-t louis blue-val, de az nem tetszett, aztán került bele olíva színű pentart zöld színezőpasztával, némi türkiz kék akril és még egy kis old white is és ez lett belőle..(kanalas üveges)

IMG_3741
IMG_3742Ilyen volt egy rétegben:
IMG_3743
IMG_3765

Aztán jött a barba-trükk és provence az új szerelmem..

Igazság szerint a tetejét dió színre szerettem volna pácolni (itt még az eredeti színe látszik még felül), le is szedtem róla a lakkot kromofággal, viszont az első sarok csiszolásánál rájöttem, hogy ez bizony csak furnér, alatta pozdorja van, annak ellenére, hogy a többi része tömör fa, ezért végül azt is lefestettem..Pedig eszméletlen jól nézett ki már ezzel a tölgy színnel is, csak sajna sikerült összekarcolnom a spaklival, így muszáj volt azt eltüntetni..

_MG_3780

Mivel most nem csak a barnát akartam viszontlátni, ezért festettem az első réteget más színre, hogy az is látszódjék, de hogyan is lett ilyen igazán autentikusan kopott? 🙂

ascp4

ascpprovence2
_MG_3849

 

Mutatom a trükköt közelről:

IMG_3749

egy darab gyertya (vagy szappan) kell hozzá..

IMG_3754

A viaszos foltokat is u.úgy be kell festeni, így a végén sokkal könnyebben jön le a festék..

IMG_3758

voilá!

Egyszerű és mégis más, mint az eddigiek és persze nem csak azért, mert én nem szoktam színesre festeni a bútorokat, pedig szeretem a színeket, csak nem az én otthonomban..:)

ascpprovencedresser

Egyelőre a hobbiszobámba került amíg valaki bele nem szeret, ugyanis őt nem magamnak vásároltam, ide kicsit mást tervezek..

ascpdresser

ascpprovence

A színe valami csoda..:)

 

IMG_3809

Bútorgombok: butlers.hu

 

Ha tetszett a bejegyzés csatlakozz a facebook-os oldalamhoz.

signature