Bevallom kicsit szégyellem magam, hogy február közepe és még év végi lezáró vagy épp mit várok 2015-től posztot sem írtam, de úgy elment ez a pár hét, hogy szinte észre sem vettem.. 🙂

Az-az igazság, hogy tervezni sem tudtam volna szebb, tartalmasabb évet, mint a 2014-es, így eldöntöttem ezentúl sem tervezgetek olyan nagyon, ha valaminek meg kell történnie az úgy is meg fog, ha szeretné az ember.

Erről a szerzeményről nem is akartam posztot írni, mert úgy gondoltam csak átfestem és mivel már egy réteg festék volt rajta a változás nem lesz akkora, mintha egy barna alapról indultunk volna, de aztán úgy döntöttem némi körítéssel ez lesz az első 2015-ös posztom. 🙂

Tavaly előtt óta tervezgettem, hogy az én fürdőm egy kisebb átalakuláson megy át, mert amióta bútorfestésre adtam a fejem bizony izgatja a fantáziám, hogy ne csak praktikus, hanem szemet gyönyörködtető darabok vegyenek körül.

A réginek sem volt baja, csak annyi, hogy egy tipikus ikeás minimalista szögletes szekrény és 8 éve ezt nézegetem és már meguntam..

Ilyen volt…
elotte

Amit szerettem volna az egy nem túl giccses (értem ezalatt azt, hogy nincs tele ezer és egy faragással), de mégis kecses darab.

Mondanám, hogy tök véletlenül, de arra már rájöttem, hogy véletlenek nincsenek, szóval jó helyen voltam jó időben és egy bútoros csoportban szembe jött velem ez a kacsatojás színűre festett rút kiskacsa.

Általában ami barna az nem nagyon mozgatja meg az ember fantáziáját, de ha már más színben látjuk akkor az már más. Hát ez még mindig a rút kiskacsa fázis, sajnos ehhez a komódhoz ez a penész zöld, (ami egyébként számomra nagy kedvenc szín-kacsatojás annie sloan festék volt) szerintem egyáltalán nem illett.

Persze ízlések és pofonok, de valahogy egy kecses bútorra ilyen színt én nem festenék..

 

deb

Ettől független azonnal beleszerettem, pláne amikor a tulajdonosa közölte, ehhez bizony nagy helység kell, hogy érvényesüljön, mert óriási..:)

Én is nagyra vágytam (ha-ha ez így viccesen hangzik) ezért tudtam, hogy ő az igazi!

Ezt a képet Erika készítette, itt talán látszik, hogy a tetején foltok vannak, ami átütött a festéken.

10903808_10203465172182151_1379368948755343380_o

A teteje foltos volt, az-az úgy nézett ki a matt festék, mintha itt-ott már viaszolva lenne. Tudtam, hogy ez az én színemnél is fog látszódni, ezért szokásom ellenére két réteg pentart alapozót kentem rá, de előtte lemostam a tetején lévő festéket. (az Annie Sloan krétafesték jól tapad, viszont vízzel viaszolás előtt egy ruhával lemosható!!)

pentart

alapozó

Erika, aki számára kacsatojás színben született volna újjá ez a darab, lefestette kívül belül, a zsanérokat és a szép fogantyúját is..

Én azokat leszereltem, lemostam és a végén úgy döntöttem, hogy lecserélem őket, méghozzá gyémánt alakú gombokra.

 

3 réteg kellett rá, hogy mindenhol, az-az alul-felül kívül-belül elfedje ezt a zöld színt, ez konkrétan 3 doboz 230 ml-s festéket jelent plusz amit a tetejére kentem, az kb. 2 dl alapozó volt és néhány fiók, a teteje és az oldala + a fiók pár helyen átvérzett így azok a részek pentart matt lakkot kaptak két réteg festék között. Most mindenhol gyönyörű krém színű.

A sűrű festékek nehezen kenődnek, ez is puding sűrűségű, ezért vízzel kell hígítani ill. én vizes ecsettel szoktam kenni, így biztosan nem lesznek benne ecsetvonások, de, ha mégis akkor egy nagyon finom 4-600-as csiszolópapírral végigsimogatom és babapopsi simaságú lesz. (ha épp olyat akarok az adott bútorra)

A hátulját is lecseréltük, mert vki TV szekrénynek használta és elég rondán kilyukasztotta a hátlapot 2 helyen, talán ezen a fotón látszik is..

szekrenyy

Itt lesz a helye, ha elkészül az új függöny is…
A faragások teszik azzá a szekrényt ami, így természetesen kiemeltem őket, de csak annyira, h az eredeti barna szín látszódjon..

 

szekrényem

 

Közben a lámpákat is lecseréltem a fürdőmben, pont olyat sikerült kapnom 3 év után, mint a hálóban lévők, csininek és drágának tűnnek, de nem azok, mert akrilból vannak, az igazi üveget nem bírná el a gipszkarton mennyezet..

csillár

És végül ilyen lett:

pentakf
pentakf2
pentartdekorpaint

 gomb
komodteto
orchid

 

 

Ugye, hogy a rút kiskacsából szép hattyú lett? 🙂

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s