Vannak olyan esetek, na.. Még, ha több hetet vagy hónapot is kell rá várni..:)


Tavaly nyáron úgy döntöttem, hogy az igazából közel hibátlan állapotú, de már 8 éves és uncsi laminált padlómnak mennie kell a hobbi szobámból, helyette végre olyan lesz ami igazán tetszik…

Ilyen volt:
padloelottenagy

Hosszas keresgélés után épp ott találtam meg ahol szembe sem jutott keresgélni..

Minőségi, de laminált padlót terveztem (sőt előtte vinyl padlót is, de abból is csak rusztikusak voltak), abból az indíttatásból, hogy a férjem dolgozószobájában kb. 4 éve cseréltük le a lamináltat (azt nem mi választottuk, a lakással együtt készen vettük) tölgy, matt lakkos svédpadlóra, ami sajnos már hol a macskák karmától, hol a bútorok tologatásától, de karcos 1-2 helyen.
Ezért én úgy döntöttem maradok a jól bevált lamináltnál csak egy tetszetősebb színben.

Meg is találtam, nem könnyen, mert most a matt, rusztikus padló a divat, így szinte egyetlen alternatívaként találtam rá a Diego saját márkás termékére.

Selyemfényű, diószínű és osztott.

Így nézett ki:
Nem rossz, igaz?
diego
Megvettem, 1,5 hónapig a boltban tároltattuk, mert nem akartuk itthon kerülgetni + kellett egy kis idő ahhoz, hogy az óriási beépített szekrényt kiszedjük a helyéről.

Aztán a nyáron kikeresett szakember is tudott jönni, felszedte a régit és amikor kibontotta az újat akkor derült ki, hogy hibásak a lapok. Erről nem készítettem fotót, de pont úgy kell elképzelni, mint amikor a csiga egy nyálkás csíkot hagy maga után..Na pont olyan csíkok voltak a padlólapokon 2-3 mm-es szélességben majdnem teljes hosszában, a 8 doboz kb. 80 %-án, így visszavittük és másnap kaptunk újat.
Azoknak meg a színe hiányzott itt-ott (mintha antikolt lett volna :D) és mivel semmilyen pozitív hozzáállást nem mutattak a „kedves” dolgozók, én álltam neki válogatni, hátha a kettőből kijön egy adag, de még a két rendelés fényessége sem volt egyforma…Így azt mondtam, h köszönöm, de nem kérem, egy szerencséjük volt, h a pénzt szó nélkül azonnal visszaadták.

Mindez természetesen karácsony előtt kb. 2 héttel volt, így a napjaim egy részét a megfeszített melóval és az internetes szörföléssel majd a személyes megtekintéssel töltöttem..
Csak nem akart jönni a padló ami árban is megfelel, jó minőségű és olyan amilyet szeretnék, aztán amikor már feladtam a lamináltak keresését egyszerűen rányomultam a fa padlókra..

Mondanom sem kell, h ebben a színben ami nekem tetszik (wenge) még véletlenül sem találtam megfelelő árút (10 e-től a csillagos égig ment az ár), bár a férjemét elég jó áron vettük anno, de az egy tölgy színű, így azt mondtam inkább nem kell padló, de olyan színű még egyszer nem lesz a szobám.. 🙂

Aztán több napnyi reménytelen keresgélés után visszakeveredtem oda, ahonnan elindultunk, ami egy köpésnyire van tőlünk, de már többször megnéztem a padlóikat, de az ár nem volt kedvező..

Én kérdezgettem az eladót, h biztos nincs-e akció a wenge színből, mert csak ennyi meg annyi kéne, csak az ár sok…Aztán az úriember felhívta a gyárat és brutálisan jó árat mondott, így azonnal azt mondtam: kérem! 🙂

Amikor 14 e helyett azt mondják 5300, akkor nem gondolkodik az ember, én legalábbis nem foglalkoztam semmivel, ilyen áron igazi fapadlót sehol sem találtam..

Az sem érdekelt, hogy ez az ár a natúr kezeletlen svédpadlóra vonatkozik és ez alá aljzat betonozni kell és a padlóra még olaj is jön..Felhívtam a mestert aki közölte, h persze megoldható minden.

Pipa, a padló, olaj megvan, pár nap múlva el is hozták a gyárból, jöhet a mester aljzatozni. Ekkor kaptam sokkot, mert ami eddig x ft lett volna, az most 3 X annyira rúgott, ugyanis a svédpadlót ragasztani kell, nem csak lefektetni, mint a lamináltat, sőt előtte aljzatkiegyenlítést is kell végezni, mert nem úgy megy, hogy csak lefektetem a padlót a meglévő alapra..
Sőt az olajozásért is jócskán kértek volna, így azt magamra vállaltam.

padlonyers

Akkor már a padló ki volt fizetve, így nyeltem egy nagyot, de mondtam most már nincs visszaút. (Megkérdeztem másik céget, u.ilyen áron vállalták, szóval ennek ez az ára)

Jöttek, aljzatoztak, 2 nap múlva jöttek ragasztani, amikor is a felénél tartottak a fiúk megkérdezték, hogy mennyi padlót vettünk, mert szerintük kevés, mondtam, hogy én (szőke nő) mértem le, kétszer is, szóval 12 helyett 14,5 nm van, nyugi elég lesz..Hát nem lett.. 🙂

padlonyers2
Ugyanis a szekrény helyét elfelejtettem lemérni. 🙂 Gyors telefon, 19-én a parkettás boltba, ahol közlik, h a gyár délben bezárt majd csak januárban nyit. Király. Nem baj, csak egy csík, majd januárban megjön és befejezik. Ekkor is nyeltem egy nagyot, de már bosszankodni nem volt energiám..

Másnap nekifogtam olajozni, pontosan betartva az előírásokat, de valahogy sosem úgy kell ahogy le van írva, így az 1 L olaj elfogyott a padlóm pedig még véletlenül sem lett olyan színű, mint ami a boltban és álmaimban szerepelt. Természetesen 21-én már a padlós üzlet sem volt nyitva (karácsony előtt 3 nappal mit képzelek én?! :)), így szomorúan konstatáltam, hogy idén a padló nem lesz kész, sem így sem úgy..

padlofest
olaj

1 réteg olajjal, bekenve és negyedóra utána visszatörölve ilyen rusztikus hatású lett:
(mindenkinek tetszett, csak nekem nem..)
before
puffocska
Az anyag elfogyott, a család jött karácsonykor, ha nem mondom, hogy még nincs kész észre sem veszik…:)

szoba

Alig vártam  a januári nyitást, hogy megrendeljem a hiányzó részre való padlót és vegyek még egy olajat, hogy végre olyan színe legyen amilyenre vágytam..
Végül is, egy véletlennek köszönhetem, hogy gyorsan rájöttem a trükkre, hogy hogyan lehet elérni a hőn áhított színt…

Kifestettem a maradék darabokra vékony rétegben az olajat, majd jöttek folyamatosan a lányok festékért stb. és egyszerűen 2 órán át nem jutottam el a visszatörlésig, amikor megfogtam szépen beitta, nem volt mit visszatörölni és így már elég sötét lett…:)

Utána folytattam az egész szobával, másnapig pihent és tökéletes lett!

A végén egy réteg ápoló olajjal kentem le és el is készült.

padlofest2
1621692_756550571088431_2954137722624309795_n
Majd tegnap jött a szakember és befejezte a maradék leragasztását és a szegély felrakását. Most már tényleg tökéletes és pont olyan, mint amilyenre vágytam… 🙂
A fotó nagylátószögű obival készült, ezért fért el benne majdnem az egész szoba! 🙂

A szobaajtó még nincs átfestve, mert az olaj nagyon durván befogta volna a frissen festett fehéret és a beépített könyvespolc is külön posztot kap, mivel szét kellett bontani itt-ott megsérült, ezért újra át kell festenem, de arról is jön a poszt hamarosan!

padloszoba5
fuggony
padloszoba

padlokesz
padloszoba3
A szegélylécet egy szlovák cégtől vásároltam, kifejezetten ilyen amerikai típusút szerettem volna és mivel közvetlen a gyártótól vettem így ennél olcsóbban nem kaptam volna meg sehol.
Színre fújva érkezett, legalább azzal nem volt teendőm..

Elégedett vagyok 100 %-osan, bár sokkal többe került, mint amennyit eredetileg rászántam, de azt hiszem ez túl fog élni bennünket. Ez a padló is csiszolható és, ha megunom bármilyen színre átkenhető, lakkozható. Nem mellesleg teljesen más a kinézete és az érzete, mint a lamináltnak, na persze sérülékenyebb és sajnos minden apró szösz meglátszik rajta, de ez már így marad! 🙂

ujpadlo

padlorozsa

A padlót az IPS Parkettától vásároltuk, vörös tölgy svédpadló néven fut, a bolti színe a brazil dió, amit ezzel az olajjal értem el.
A padló magyar fából készült és a Mátraparkett gyártja.
Aki a tökéletes munkát végezte: ifj. Szabó László padlóburkoló, őt itt találjátok.
A szegélylécet pedig itt vásároltam.

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s