Békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves látogatónak! 🙂

 

 

Szerintem sokan egyetértünk abban, hogy ez az év nem olyan volt, mint amilyet elterveztünk, sőt legrosszabb rémálmainkban sem képzeltük azt, hogy ennyi szomorúság történhet a világban pár hónap leforgása alatt..

Én legalábbis valami szuper dolgot vártam egy jól hangzó évszámtól, sok mindent elterveztem, mind a munkában, mint az otthonunkkal kapcsolatban, de sokadjára bizonyosodott be, hogy az élet bizony ezeket sokszor felülírja..

Természetesen panaszra nincs okom, hiszen idén végre sikerült átalakítani a nappalink és felújítottuk a lépcsőnket is, amire már évek óta vágytam.

 

 

Ami félbemaradt az a konyha felújítás amibe még nyáron kezdtem, de augusztustól annyi munkám volt, hogy egyszerűen nem fért bele az időmbe.

A kandalló téma is utolsó pillanatos lett és természetesen megint sikerült túl nagyot csináltatnom, így idén ismét vagyis még mindig kandalló nélkül vagyunk..

 

A konyha egyes részei már le vannak festve, sikerült egy olyan szöget elkapnom ahol olyan, mintha már fehér lenne az egész..

Már teljes harmóniában van a nappali, a konyha (fele) és a lépcső is..:)

 

 

A havas fenyőt meguntam, így sok év után ismét igazit vagyis nordmannt választottam, persze miután beállítottuk a helyére már meg is bántam..

Sosem tökéletes, nem elég dús, hiányos és persze hullik a levele, sőt mivel már 1 hete bent van a lakásban mire fotózásra került sor már el is kezdett száradni, hiába raktunk alá vizet a tartójába..

De ebből is tanultam, többet nem veszünk igazit, a mű már jól bevált, abban nem csalódok sosem.. 🙂

 

 

Került rá rusztikus dekor fából, textilből, igazi tobozok, rozsdás antik csengők, cukorpálcák, masnik és „bolti” díszek is.

A farmhouse jegyében rusztikus fadobozba került a fa és még fagyolyós girlandot is fűztünk a férjemmel és persze a papíros barátnőm girlandja is felkerült, idén nem féltem a pirostól sem..:)

 

 

Mivel már gyönyörű világos a lépcsőnk, így ide is került dekoráció..

 

 

 

 

Az étkezőasztalunk teljes pompájában, a sok tányér idén tényleg csak dekoráció, hisz most nem ül össze a család a jelenlegi helyzetre való tekintettel, de sokkal jobb ránézni díszítve, mint üresen..

 

 

 

Kifejezetten erre az alkalomra készültek a fagolyós tányéralátétek is, a 6 darabra 300!! db feles fagolyót ragasztottam, majd lazúroztam és bemostam..:)

 

 

Idén is van karácsonyi (előszülinapi) tortám, ahogy eddig is, most is Juci készítette, én dekorálom, minden évben mást találok ki..;)

 

 

 

 

Az ajtóra még nyáron megvettem a festéket, hogy legyen egy kis szín is a sok neutrális mellett, de persze ennek az átfestésére sem jutott idő..

 

 

 

 

Azt hiszem jövőre tényleg már szeptemberben el kell kezdeni a lakásdekorációt, hogy december elejére meglegyen és rengeteg stressztől kíméli meg az ember magát.

 

Valahogy mindig így alakul, hiába szeretném már kora ősszel megvenni az ajándékokat valahogy sem kedvem, sem ötletem nincs, aztán beszippantant a munka és még december 23-án is szaladgálok a lemaradt dolgokért..

 

Nálatok is így van vagy ti már évközben beszerzitek a szükséges dolgokat?! 🙂

 

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.