Igen, ez az.
A mai napig nem térek magamhoz, hogy a tavalyi álmodozás után ma már ezt a festéket használom!

Amit tud ez a festék, azt egyszerűen addig amíg az ember meg nem kaparintja, nem tudja elképzelni. Hiába olvastam róla rengeteget, nézegettem képeket és videókat, nem jött át a „feeling”. Ez tényleg egy csoda.

Miért? Mert jó fémre, fára, lakkozott, viaszolt felületre, csempére, kültérre és még textilre is!

Nem kell előtte lemarni a festéket, nem kell csiszolni, épp hogy csak le kell tisztítani a felületet a rárakódott kosztól és már mehet is rá a festék!

IMG_0706


Ez a „kis csúfság” újfent vaterás szerzemény, bárszekrénynek árulták eredetileg,  nekem a lába és az alsó pakolós (macska tartó) rész tetszett meg benne és  a hálószobai beugróba terveztem, de végül nem oda kerül(t).

ilyenvolt

Az első lépés a (nem a szemet gyönyörködtető) bútorgombok eltávolítása volt, még lefestve is ormótlanok voltak és nem illettek rá, ezért menniük kellett.

IMG_0281
Természetesen az új bútorgombok a butortuning.hu-tól jöttek!

IMG_0456

IMG_0706

Ezeket is lefestettem, mert a bronz szín nem igazán illett ehhez a bútorhoz, de nem a szekrény színével, hanem némi country gray-t kevert original white-tal, így tettem őket különlegesebbé és persze koptattam is, ahogy illik..

IMG_0289

Ez volt a 2. réteg, kissé átlátszott az eredeti festék pl az ajtón, az oldala pedig csupa folt volt az eredeti páctól

A szekrényre fél! doboz festék ment el pedig belül le sem festettem, (belül lakkmentes csodaszép barna a fa és imádom a kontrasztot) mert iszonyúan átütött a pác az oldalán és bár tudtam, hogy úgyis waxolom barnával is, mégis szerettem volna egy egyenletes, szép foltmentes felületet.

Már jártam így, akkor rózsaszín lett a bútorom, de az zománc volt és ott nem volt más teendő 4 réteg után bizony festékmarózni és újra csiszolni kellett.

Itt tudtam, hogy mi a teendő, mert már nagyon jól olvasott vagyok a témában és bár egyszerűbb lett volna leviaszolni és úgy újrafesteni, én nem pazaroltam a viaszom ami pont fogytán volt, inkább egy 3. réteget festettem a foltos részekre.

Ez most original white, krémesebb fehér, mint az old white, nekem jobban is tetszik.

IMG_0674

Így néz ki a beugróban, ahová terveztem

Sajnos az Annie Sloan viaszban csalódtam, a színében és az állagában is, mert én tavaly óta a PNZ termékeit használtam -ami lehet, hogy csak azért, mert már megszoktam-sokkal mélyebb, inkább vöröses barna,
ez pedig, nemes egyszerűséggel kaka barna!

IMG_0714
Gondoltam majd más lesz, ha felkenem egy nagyobb felületre, de nem. (Még azért barátkozom vele..)
A másik az átlátszó AS wax, hát sokat nem tudtam tesztelni, mert sikeresen elosztogattam, de úgy érzem, hogy a PNZ-t sokkal jobban tudom kenni.

Az ikeás hemnes komódon teszteltem, egyik oldalát PNZ-vel, a másikat AS-nel kentem le és ott derült ki számomra, hogy viasz-viasz, de mégis más, pedig az AS wax kifejezetten ehhez a matt, kréta-szerű festékhez lett kitalálva..

Az átlátszó viasz jótékony tulajdonságára már akkor rájöttem amikor először használtam a gyertyatartóimon még tavaly nyáron, ha sok lett a barna, egyszerűen rámentem újra az átlátszóval és visszaszedtem a felesleget, na itt és most nem ment!

Egy újonnan látott módszert szerint pedig (volt egy ASCP-s festő buli nálunk, olvashatsz róla Nemiskacatnál) a barna viaszt kissé felhígítva (és az átlátszóval keverve) lakkbenzinnel próbáltam antikolni, de egyrészt már kint baromi hideg volt és megdermedt a viasz, másrészt ahogy fent írtam ez az anyag sokkal nehezebben kenődik, mint amit eddig használtam, szóval nem értem el azt a hatást amit szerettem volna. (bent is kipróbáltam 1 nappal később szobahőmérsékletű viasszal)

A teteje pl. nem is tetszik, hiába próbáltam újra és újra átmenni rajta a színtelen viasszal, de csak a csiszolótömbös megoldás tűnt jónak, bár én szívem szerint újra átfesteném, de erre már több festéket nem pazarlok rá..

IMG_0703

Képek jönnek még, ha végre lesz fény és tudok normálisan vaku nélkül fotózni..

Addig is mutatom, hogy hová kerülhetne még..

Opció 1.

Kicserélem a TV alatti szekrénnyel, ami country gray színű és ez a fehér sokkal jobban tetszik alatta..(A beugróba túl kicsi)

(Az ajtó már másoknak is szemet szúrt, de nem szeretném lefesteni, pedig bizonyos, hogy csodaszépek lennének a rátétek visszacsiszolva, ezek Thaiföldről jöttek és a lakással együtt vettük és nekem nem igazán tetszenek főleg a színük, ha egyszer egy teljes lakás-átalakításba fogunk, akkor sötét színre szeretném pácolni vagy más típusra cserélni, addig meg ilyenek maradnak, mert az egész lakásban ez a szín köszön vissza és bután nézne ki, ha csak 1 vagy 2 lenne fehér, mégha csak belül festeném akkor is)

IMG_0686

Opció 2.

A lányfürdőben lesz egy minimál stílusú ikeás helyett..

anniesloan25

signature