Valami új, még jobb, még szebb, mint ami eddig volt..De mégis mi?!

Nem, nem cseréltem férjet, csupán egy új festéket próbáltam ki…:)


Olyan megtiszteltetés ért a napokban, hogy az egyik piacvezető magyar hobbifesték gyártó cég, a Pentacolor Kft. megkeresett, hogy lenne-e kedvem kipróbálni egy új festéket. Naná, hogy igent mondtam! 🙂

Kis hazánkban újdonságnak számít, hisz ilyen termék még nem kapható a magyar piacon. A neve dekor soft paint és több, mint egy dekor festék, ugyanis ezt a festéket lehet kenni fémre, fára, laminált bútorra mindenféle előkészítés nélkül.

Nagyon izgatott lettem amikor először hallottam a termékről, hisz eddig ilyen festéket csupán egyetlen egy félét használtam, amiről rengetegszer írtam már, így kíváncsian vártam, hogy a mi magyar találmányunk hogyan működik.. 🙂

Gondoltam egyből dobjuk a mélyvízbe így egyenest egy lakkos, pácos és nem mai darabon teszteltem. 🙂

Így nézett ki a szék festés előtt:

10731219_710340555709433_5028237652081291919_n

 

A fotók a nappalinkban készültek, lámpafénynél és telefonnal hisz nem nagyon bírtam magammal és késő este ahogy időm engedte neki is estem.

Az-az igazság, hogy mindig alulról felfelé (ha tehetjük fordítsuk fejjel lefelé a bútort) ill. belülről kifelé haladunk, de mivel este 10-kor csak a támlán akartam kipróbálni a festéket, ezért kezdtem felül, de aztán annyira belejöttem, hogy a végén az egészet lefestettem..:)

Közben:
decorpaint03
decorpaint02
decorpaint01
1 réteg festékkel kb. 20 perc alatt meg is száradt, a felülete matt lesz. Bevallom őszintén nekem így is tetszett, csak fogott..

decorpaint04
Egy nagyon picit megkoptattam, de tényleg csak finoman..

decorpaint05
Aztán lewaxoltam, természetesen Pentart átlátszó viaszt használtam..
Itt látszik, hogy mennyire fog a festék, pedig csiszolóvászonnal nem is simogattam, hiszen magától tökéletesen simára terül a festék!

wax

 

A festéknek nincsen szaga, sőt kifejezetten finom illata van, selymes a tapintása, nagyon gyors száradás után matt, de egy ronggyal viasz nélkül is fényesre polírozható!! (Készült egy régi arany színű képkeret is, csak azt nem fotóztuk, azt viszont csak políroztam, sokkal fényesebb lett, mint a viaszolt felület..:))
Egyszerűen bámulatos..

Én csak azt nem értem, hogy eddig miért nem készült ilyen termék?! 🙂

pentartdekorpaint

10 féle alapszínben készült, ami később bővülni fog!

vintageeffectmedium

Amit kell tudni a festékről:
Vízbázisú, nem csöpög, tökéletes állaga van, de vízzel igény szerint hígítható, kitűnően tapad (fém, fa, hűtő, laminált stb.), csíkmentesen felkenhető, akár egy rétegben is fed és viasz/lakk nélkül is fényesre polírozható és természetesen tartós. (bár ezt a tulajdonságát csak pár napig tudtam tesztelni, hisz a találmány nagyon új, egyenest a laboratóriumból kaptam..

A szék színe fekete lett, egy kézműves műhelyben fog lakni ezentúl, hogy kinél az még titok!

pentart

decorpaint3

decorpaint
decorpaint2

pentartdecorpaint
Fotók: Varga Judit

Szó szerint nem tudok betelni vele, ezért hamarosan újabb poszt készül egy már nagyon aktuális itthoni átalakításról..

Ja és a legjobb hírt a végére tartogattam, a festék hétfőtől bármelyik itthoni kreatív hobbi boltban beszerezhető és elérhető árú lesz mindenki számára, ezentúl nem kell külföldre menni ilyesmiért! 🙂

 

A festéket és a lehetőséget köszönöm a Pentacolor Kft.-nek!

 

 

 Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is.
További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s

signo