Ez az év is a nagy meglepetések éve, mert egyik napról a másikra történnek a dolgok, bezzeg, ha eltervezek valamit az meg nehézkesen jön össze..:)

 


Tavaly a karanténos időszak alatt már a télikertünk vagyis a „kupiszobánk” egy részét átfestettem, de maradt a jó öreg márvány mintás padlólapból és cseresznye szegélyekből amivel vettük anno a lakást, na meg persze 7 natúr fa színű tetőtéri ablak..

 

Mivel tavaly őszre elkészült a lépcső festése így tényleg nem passzolt már semmihez ez a része a lakásnak, szóval egy hirtelen ötlettől vezérelve elmentem padlót és új szegélyt venni..

 

Innen indultunk tavaly, besárgult padlásajtókkal és gerendával, a lépcső itt félig volt csak kész..

 

 

 

A padlásajtókat a fal színére festettem, a gerendákat lecsiszoltam és az étkezőasztalunk színére olajoztam..

(A lámpacsere folyamatban..)

 

2018-ban a nappali szinten rakattunk laminált padlót a régire, egy picit meg is bántuk, abból a szempontból, hogy hideg van lent..

Sajnos a padlófűtés nem lett jól megtervezve (az egyetlen fűtési mód a földszinten, kivéve a gardróbot, ott van egy radiátor), mert nem jön át rajta a hő, így amíg fent bugyiban szaladgálunk, mert olyan meleg van, lent max. 22-23 fok van, annak ellenére, hogy folyamatosan nyomatjuk 25-26 fokra állítva a fűtést, sőt nagy hidegben a klímával szoktunk rásegíteni..

Külön tudjuk állítani a két szintet, de sajnos az 1 cm-es laminált padló réteg nem adja át a hőt, pedig az alátét is kifejezetten padlófűtéshez való és a padló is..

Itt szerencsére van radiátor, de padlófűtés nincs, így ilyen gondunk remélhetőleg nem lesz.

Fel sem kellett törni a padlót, hanem ahogy lent is, itt is egy alátét közbeiktatásával szépen rá lehet burkolni! 🙂

 

Már nagyon vártam, hogy ezt is át tudjam alakítani és végre sok egyéb után erre is sor kerülhetett.

 

 

Így nézett ki padlózás és szegélyezés után:

 

 

 

Tavaly készült el a lépcső, de idén január elején már át is festettem a korlátot, mert vágytam egy kis „színre”, az ablakok is ezért lettek feketék, hogy visszaköszönjön a fekete a lakás több pontján..

 

Jövőre a lépcsőt is újratervezem vagyis sokkal modernebb külsőt adunk neki, az esztergált oszlopokat négyszögletű modern rudak váltják majd és a lépcsőfokok is festődnek..:)

 

Pár héttel később feketére festettem a tetőtéri ablakokat amiket sprayfestékkel kezdtem festeni, de olyan macerás volt körberagasztani az ablakokat és a falat és még így is csupa festék volt minden, hogy a jól bevált Vintage Paint festéket használtam és picuri ecsetet…

Sokkal tovább tartott, mint a fújóssal, mert iszonyatosan sok kis rés van az ablakokon és amikor nem sütött szembe a nap akkor épp szakadt az eső, de végül elkészült ez is..

(Mivel az építtető ezt télikertnek tervezte ezért van itt egy csap is, ami eddig jó szolgálatott tett, hisz 2 macska mellett van egy teknősünk is aki idáig itt lakott..)

 

 

És aztán berendezve és teljesen megújulva… 🙂

 

 

 

 

 

 

És ismét egy előtte fotó:

 

És egy hasonló szögből készült utána…:)


 

 

Rá sem lehet ismerni, ugye?

Nektek, hogy tetszik, mit szóltok az ablakok színéhez?! 🙂

 

Fotel: Jysk
Szőnyeg: Zara Home
Virág: Ikea
Kaspó: Oázis Kertészet
A padló színe és márkája: Krono Supreme Vario Eurus OAK
A szegély: Diego
A fal színe: S1502-Y50R, az ablak színe Vintage Paint black velvet
A gerenda színe: OLI Natura alaszkaszürke

A mester elérhetőségét privát üzenetben át tudom küldeni aki lefektette a padlót!

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess az Instagram és a Facebook oldalamon, melyeket ide kattintva érhetsz el.