Hihetetlen, de végre nekünk is van kandallónk! 😀

 

 

9. éve kézműveskedem és kb. 5 éve van az álkandalló a portfóliómban, de csak 2019-ben jutott eszembe, hogy itthonra is kellene egyet csináltatnom, pedig amióta megvettük a lakásunk (2006) azóta vágytam egyre, ráadásul kémény is van hozzá, de a második emeleten valahogy nem vágyok arra, hogy fával tüzeljünk, arra meg egy kicsit drága lenne, hogy csak dísz legyen egy igazi darab..

 

Az első kandallót úgy terveztem, hogy a nappali fókuszpontja lesz vagyis a szemben lévő falra kerül a TV alá…de túl nagy lett, persze mindezt karácsony előtt amikor rengeteg a munka és már nem volt időm újat készítettetni, pedig cuki foteleket is vettem, de azok is túlságosan nagyok voltak erre a falra, így 2020 őszéig nem is foglalkoztam a kandallóval, úgy elvette a kedvem, hogy elméreteztem..

 

Így nézett ki az összhatás, hozzáteszem bár aprónak tűnik a TV, de 140 cm képátlójú, tehát nem pici, ellenben a fal csak 240 cm széles és a 168 széles kandalló erős túlzás lett ide..:D

 

 

 

Tavaly már nem ezzel a fallal próbálkoztam, hanem egy másikkal, ugyanis a nappalink is megújult, így egy falszakasz szabadon maradt, így ide terveztem a kandallót, a jobb oldali falra..

 

 

 

 

Szó szerint karácsony előtti nap lettem kész vele és amíg nem vittük fel a lakásba nem gondoltam, hogy ez sem lesz jó…

Más fazon és más méret, most körben ablakok veszik körül, de mégis túl nagy lett, zsúfoltnak tűnt ez is és ráadásul mire megcsináltam már nem is tetszett…

Így nézett ki a második:

 

 

 

Tudom, nehéz eset vagyok.. Nálam csak akkor maradhat meg bármi (ruha, bútor stb.) ha tökéletesen elégedett vagyok vele.

Ha kell 4 X viszek vissza egy-egy bútort, de csak azért, mert bonyolult a visszaküldés vagy várni kell rá nem tartom meg…

Most sem, inkább levittük a garázsba, hogy ne is lássam így tavaly is kandalló nélkül maradtunk karácsonykor..:D

 

Mivel ez a fal nagyon üres volt és semmiképp sem akartam a következő karácsonyig várni, így idén időben kezdtem el a tervezést (márciusban), még festőszalaggal ki is mértem, berajzoltam, hogy biztosan ne legyen nagy, de kicsi sem..

 

 

Persze közben változott a design, de a méret megmaradt, sokkal letisztultabb darabot terveztem ide, hogy bármilyen stílusba passzoljon, ha netán meggondolnám magam és már nem a modern farmhouse stílus szerint dekorálnám az otthonunk..:)

 

Íme a harmadik, immár tökéletes változat:

 

 

Kifejezetten keskeny változatot szerettem volna, hogy légies legyen és kiegészítse a nappali bútorait és ne uralja a teret, ugyanis a TV köré beépített szekrényt tervezek a későbbiekben és az lesz majd a nappali fókuszpontja.

 

 

 

 

Most teljes harmóniában van minden a nappaliban és az étkezőben, a lépcső is és a konyha is megújult a régi cseresznye színnek már nyoma sincs a földszinten, pedig pár éve még így nézett ki a nappali:

 

 

És most:

 

 

A mai trendeknek megfelelően minimális dekor került rá amit persze szezononként majd változtatni fogok.. 🙂

 

 

 

Tökéletesen elégedett vagyok mindennel, de még hiányzik pár dolog, mint pl. függöny, egy nagyobb szőnyeg a másik alá, ill. a nappali fókuszpontjába kerülő beépített szekrény, de szép lassan haladok a kitűzött célom felé.. 🙂

 

Nektek, hogy tetszik?
Írjátok meg a facebookos poszt alatt, hogy ti mit csinálnátok másképp, minden ötletet szívesen fogadok!

 

Kandalló: Bluer Design (az asztalosom készíti, rendelhető!)
A fal színe: F&B cornforth white (S1502-y50R)
A bejárati ajtó színe: Benjamin Moore quiet moments
Képek, keretek: Ikea
Gyertyatartó, szőnyeg: Zara Home
Kosár: Wardrobeandhome.hu
Kanapé, lábtartó, lerakó asztalka: Vivre.hu
Zsámolyok: Kárpitvarázs Kft.
Párnák, takaró: H&H Home
Étkezőszékek, bárszékek: VidaXl
Étkezőasztal: Tolerián Antik Kft.

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess az Instagram és a Facebook oldalamon is, melyeket ide kattintva érhetsz el.