A húsvéti blogbejegyzésben már a szemfüleseknek látható volt ill. az instagram oldalamon már debütált a bejárati ajtónk új színe amiről szól ez a poszt..:)

 

 

Nem bírok magammal, a lépcső, a konyha, a gerendák, a falipanelezés és sok egyéb után most az ajtó volt soron..

Bár ez volt kb. egyetlen dolog aminek a színe teljesen megfelelő volt a lakásban, ám kissé unalmas, ezért átfestettem.

Tavaly a kedvenc bloggerem kamraajtójának a színét megláttam és beleszerettem..

Ez volt az:

Forrás

A menta szín amúgy is a kedvencem, de amikor megláttam, hogy az egyik kedvenc festékmárkám színe ez, ami pár éve itthon is kapható, akkor megörültem, hogy nem kell kikevertetnem, hanem egyből ezt a színt kapom..:)

Tavaly nyáron el is mentem és megvettem, de csak most került sor a festésre, mivel elég sok munkám volt azóta és ugye a konyha befejezése volt az első idén..:)

 

Benjamin Moore Aura „quiet moments”, én a szatén finish-t választottam, mert már festettem a festékkel, de akkor az eggshellt választottam ami nekem egy kicsit matt volt, de nem akartam fényeset sem, ezért ez egy ideális választás.

Ez nem krétafesték, hanem akril/zománc, tehát felületkezelés nélkül is tartós végeredményt kapunk!!

 

Gyakorlatilag 2 órás munka volt az egész a zsírtalanítással együtt, szóval nem egy nagy dologról beszélünk, viszont annál látványosabb!

Persze én csak belül festettem mivel mi társasházban lakunk és nem akartam, hogy csak a mi ajtónk legyen más színű (csak egy szomszédunk van a szinten aki belegyezett, h fessem kívül is, de sztem így jobb az összhatás a lépcsőházban..), na meg ezekhez a színekhez (sárga fal, terrakotta padló) nem igazán passzolna ez a szép menta..

 

 

 

A mi ajtónk szerencsére fa borítású (acél) így extra előkészítést nem igényelt a zsíroldózáson kívül, csupán 1 réteg alapozó és aztán 3 réteg a festékből..

Az alapozó is csak azért, mert 1-2 helyen a fertőtlenítő folyadék besárgította az ajtót, ami egyébként csak nagyon közelről látszott..

Kb. 2 dl festéket használtam el a színből és 2 dl-t az alapozóból!

 

Így nézett ki pár éve amikor még mediterrán kőborítás volt a kéményen és minden bézs-barna színben pompázott…

 

És tavaly amikor megújult a nappali, immár festés, padlózás, lámpacsere, falipanelezés után..

 

Bevallom őszintén 2 réteg után elég fura színe volt, de mivel türelmes vagyok és amúgy is mire végeztem pont oda sütött a nap és nem igazán látszott a szín, így megvártam a másnap reggelt, gondoltam max. keresek egy másik színt, mert nem csak a szín volt fura, hanem a környezetben is érdekesen mutatott..

 

Nem voltam biztos abban, hogy így hagyom..

 

A kinézett fotó erősen photoshopolt és körülötte minden fehér így a kontraszt egy kicsit más, mint nálam, bár én is fehérre festettem az ajtó keretét körben és a szegélyt is fehéren hagytam,
de nagyon nem tetszett..

Aztán másnap reggelre teljesen megszáradt és a nap sem sütött rá közvetlenül így megmutatta az igazi színét amit azóta imádok, sőt a cicának is tetszik! 🙂

 

A zsanért is lefestettem és még ami hátravan az a fehér faszegély a peremre, az még jobban feldobja majd ill. fekete színűre cserélem a kilincset és a zárakat, hogy valóban mutatós legyen az összhatás, de már most is sokkal frissebb a bejárat!

 

 

Passzol az egész lakáshoz, a többi színhez és a hangulathoz is, sőt egy gyönyörű rusztikus tábla takarja a biztosíték szekrényt, így már az sem rondít bele az összeképbe. 🙂

Tavaly a lépcső, idén pedig a konyha újult meg, azokat is én festettem saját kezűleg..

 

 

 

 

A két gyönyörű zsámolyt a kárpitosom készítette még tavaly, mivel abból gyárilag nem kaptam ide passzoló színt így ő fotó alapján elkészítette nekem az én általom választott anyagból (ami macskabiztos sűrű bársony, nem tudják kikarmolni a cicák!)..:)

 

A nappali többi berendezését tavaly nyáron cseréltem le, a Vivre-ről jöttek a gyönyörű, igényes darabok!

Az üres fal jobbra pedig várja a kandallót, ami karácsonyra ugyan elkészült, de a mérete miatt végül nem került beépítésra, ugyanis másodszorra is túlméreteztem 😀

 

 

A modern üveges előszoba is megújul, ha sikerül rávenni a férjem, hogy beleegyezzen, oda is falipanelezést és ülőkét tervezek, valami hasonlót, mint a képen, természetesen DIY-ban! 🙂


Inspiráció: Pinterest

Na ki esik neki az ajtójának már holnap?! 🙂

 

Táblák: The Heart Factory
Az ajtódísz saját készítésű, természetesen rendelhető tőlem!
Manócekker: MyMiniversum

A lépcsőfelújításról itt olvashattok.
A konyháról pedig itt.
A nappali berendezéseit ezen a linken tudjátok megnézni.

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess az Instagram és Facebook oldalamon is, melyeket ide kattintva érhetsz el.