Valamikor 2013-ban kezdődött, de mára érte a csúcspontját kishazánkban a transzfer láz. De mi is a transzfer?

Gyakorlatilag egy nyomtatott kép átvitele egy másik felületre.

Nagyon nem akarom ragozni, de egy tisztítószerrel kezdődött, aztán illóolajjal folytatódott, végül a Pentacolor nevű magyar cégnek sikerült egy olyan anyagot kikisérletezni ami a lézeres nyomtatók által kinyomtatott papírról a festék pigmenteket képes átvinni a felületre. Csupán egy csepp szükséges ebből a transzfer oldatból és egy spatula aminek a segítségével visszük át a festéket a kívánt felületre.

Mivel én nem érzem magam kompetensnek (kb. 4 alkalommal transzferáltam), viszont többen érdeklődtek a technika iránt és hiába irányítottam a lányokat másokhoz ők türelmesen vártak és akkor jött az ötlet, hogy egy olyan ember tartson workshopot aki biztosan ért is hozzá, ezért megkértem Czippel Judit barátnőmet, hogy jöjjön el a műhelyembe és tartson egy foglalkozást az érdeklődőknek.

Augusztus 2-án szépen berendezkedtünk a műhelyben és vártuk a lányokat akik a technika iránt érdeklődnek. Volt szokás szerint süti, limonádé, jó hangulat és persze megtanulták hogyan használjuk helyesen az oldatot. Eddig pl. kanállal kellett dörzsölni a felületet és ecsettel felvinni az anyagot, de ebből csak egy csepp kell és ahhoz elég egy fültisztító pálcika, aztán jöhet a spatula.
Textilen is működik nem csak fán, így azt is kipróbáltuk.

Természetesen ezt is el lehet rontani, én amikor kipróbáltam az oldalot szokás szerint a cimkét nem olvasva a kanalas-ecsetes módszerrel próbálkoztam és szét is folyt a szövegem, de aztán addig próbálkoztam amíg szép nem lett. 🙂

A lányok most egy profitól direktbe kapták az infót, segítséget, így a transzferálás mindenkinek sikerült! 🙂

PicMonkey Collage

Íme a bizonyítékok az elkészült antikolt és transzferált tálcákról és konyharuhákról 🙂
lanyokws
Itt már én is a képben vagyok 🙂
lényokws2

 

Legközelebb szeptemberben lesz ilyen workshop, ha te is szeretnél jönni keresd bátran Juditot vagy engem itt.

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

10461747_864201000275009_1138179392_s