El sem hiszem, de a férjem végül beleegyezett, hogy a már tényleg semmihez sem passzoló minimál stílusú, csupa üveg előszobafalunktól is megszabaduljak! 🙂

 

 

 

2016-ban kezdődött az átalakítás az egész lakás átfestésével, majd 2018 -ban új padlóval, 2020-ban teljesen új bútorokkal a „modern farmhouse” jegyében..

Tavaly a konyhát festettem át, 2020-ban pedig a lépcsőnket.

Az előszobafal cseréjére is 4 évet vártam, de nyáron sikerült eladni és kezdődhetett a tervezgetés..

 

Így nézett ki az előterünk kb. 10 évig..

A férjem választotta 2006-ban ezt a nagyon modern vonalú előszobafalat, ilyet sehol máshol nem láttunk csak ahol anno vettük a Bath&Room-ban ami már megszűnt..

Na ott tényleg minden üvegből készült, nekünk is volt üveg étkező és dohányzóasztalunk és újságtartónk is, mondanom sem kell, hogy mennyire szerettem takarítani úgy, hogy két macskánk is van :D)

 

 

 

És a mostani átalakítás előtt, nappali frissítés, padlózás, falipanelezés és az ajtófestés után..

A kép az ajtó fölött a biztosítéktáblát takarja! 🙂

 

 

Miután elvitték, az üvegfal nyomát és a sosem használt és nem is működő konnektort eltüntettük, sajnos a padlót nem tudtam helyrehozatni, de köztes megoldásként az oda tervezett ülőkének aljat is kértem..

Eredetileg nem akartam, mert a nyitott aljú megoldás jobban tetszett, de kénytelen voltam kompromisszumot kötni, ezért lett alja is a szekrénynek..

(az új padlót a régire rakták és az előszobafalat „körbepadlózták” és a lyuk annak a nyoma)

 

 

A felső szekrényt nem adtam el, de a fém részeket átfestettem és majd az üvegajtókat fára cseréljük és az sem fogja zavarni a szemet..

 

A hely/méret adott, csak meg kellett tervezni milyen magas, hány fogas legyen, milyen magas az ülőke stb.

 

Rengeteg inspirációs fotót néztem meg a pinterest-en mire összegyúrtam a nekem tetszőt és megrendeltem az asztalosomtól.

 

Eredetileg lambériát akartam használni, de azt nekünk kellett volna méretre vágni, árban is dupla ennyibe került volna, így erről letettem..

 

Így nézett ki natúrban, az asztalos be tudta marni magát a táblát szóval nem kellett egyesével kivágni és összeilleszteni, mint a paneleket..

 

 

 

Az alja nem pont olyanra sikeredett, mint terveztem, de 4 db farostlemezzel (amit az Obiban 800 ft-ért vágattam) könnyedén „szekrény” lett a padból..:)

 

 

 

Ezután már csak a festés volt hátra..

 

 

 

Az ülőkének a tetejét az étkezőasztalunkon is használt speciális olajjal kentem le, így már az is visszaköszön és ad neki egy kis meleg, otthonos hangulatot, nem annyira uncsi, mint teljesen fehéren lett volna..

 

 

Mivel már alapban el volt picit ferdülve a nagy tábla a szállítástól (135 széles és 170 magas csak a felső rész), így mindenképp ki kellett fúrni 4 helyen és a falhoz rögzíteni, semmilyen ragasztó nem tudta volna odafogni sajna, így a szépen lefestett táblát át kellett fúrnia a férjemnek, nekem pedig több rétegben fatapaszozni majd újra festeni a 4 sarkot..

 

 

 

Az alját is a falhoz rögzítettük, hogy ne mozogjon, ha ráülünk, a lábak elé a parketta szegélyét terveztem rakni, hogy tényleg beépített hatása legyen az egész szettnek..

 

Amikor elkészült valami nem stimmelt, de gyorsan rájöttem, ha lefestem a felette lévő falat akkor jó lesz, nekiestem a szekrénynek is, ami persze még nincs kész, mert az üvegajtókat fára cseréljük,

de oda még nem jutottunk el..

 

 

 

A szegélyeket a lábakhoz ragasztottuk, kiszilóztam a találkozási pontokat és el is készült (nagyjából) az előszobafalunk amit imádok, végre rendezetten vannak a cipők és nem kell a székre és az asztalra tenni a táskát és egyéb kacatot amit épp hozunk-viszünk magunkkal..:)

Talán, ha találok valami szép fogast akkor majd arany színűre cserélem a mostani fehéreket…

 

 

Az üvegajtó a szekrényen cserélve lesz, ne felejtsétek el 😉

 

 

 

 

 

 

Úgy érzem megérte kivárni, hogy elkészüljön és így, hogy azt asztalosom készítette és mi építettük be, megspóroltam min. 100 e ft-ot, ugyanis kb. 1 éve kértem erre egy árajánlatot és az több, mint 250 e ft volt és azóta a faanyag árak jócskán emelkedtek..

 

A falak színe Farrow&Ball Cornforth white (S1502-Y50R) greige, meleg szürkés bézses árnyalat.

Az ajtó színe Benjamin Moore quiet moments.

A padló már nem kapható, de Classen márkájú laminált padló.

A fehérek (előszobafal, konyha, falipanel) Cellkolor aqua zománccal lettek festve, az olaj Oli Natura Profiöl „alaszkaszürke” névre hallgat és itt kapható.

Fali tábla: The Heart Factory

 

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook és az Instagram oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.